Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karin Zwinkels stuurt open brief aan Mark Rutte:

“Wij willen wèl een Minister!”

In een open brief aan Mark Rutte pleit Kandidaat Kamerlid Karin Zwinkels voor een Ministerie van Land- en Tuinbouw. De brief is een reactie en hartenkreet op een uitspraak van de Minister-president deze week dat een 'Landbouwminister geen prioriteit heeft'. Karin Zwinkels: "De premier heeft werkelijk geen idee wat er speelt in de agrarische sector."
 
De wereld staat voor enorme uitdagingen. Met de snel groeiende wereldbevolking en de daarmee gepaard gaande groeiende consumptie zijn voedsel, water en energie de grote thema's voor de toekomst. "Hoe bijzonder is het dat juist de Nederlandse glastuinbouwsector de oplossingen voor deze uitdagingen in huis heeft! Onze bedrijven hebben nu al vele innovatieve oplossingen gevonden op het gebied van gezonde producten, schoon water en duurzame energie", aldus Zwinkels. Ook het belang van onze agrarische sector is groot. Als tuindersdochter en -vrouw weet Zwinkels als geen ander wat er leeft in de sector. "Onze tuinders en boeren staan voor enorme uitdagingen en de druk op hen is groot. Hoe blijven zij wereldspelers op een zeer concurrerende markt?"
 
Zwinkels is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-lijsttrekker van afgelopen week. De sector verdient volgens de CDA-kandidaat een eigen minister waarnaar met aandacht geluisterd wordt in de ministerraad om de beschikbare gelden uit Brussel onze kant uit weet te halen en de noodzakelijke veranderingen in land- en tuinbouw weet te organiseren. Zwinkels: "Er wordt net gedaan alsof deze minister er voor spek en bonen bijgeplaatst wordt. Dat is bizar en wat mij betreft een gebrek aan leiderschap."
 
Wereldwijd zijn er ministers die zich vrijwel alleen bezighouden met land- en tuinbouw, ook in al onze buurlanden. De sector is een belangrijke drijfveer voor de economie, met de sierteelt als één van de grootste exportproducten. Zwinkels: "Deze sector verdient in Nederland ook die aandacht. Aan Mark Rutte en alle VVD-kandidaten zou ik willen zeggen: Voeg de daad bij het woord en geef deze sector wat ze verdient. Ik zal me er de komende tijd hard voor maken!"
Publicatiedatum: