Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rien Panneman, Staay Food Group

"We zijn als bedrijf wel voorzichtiger geworden"

In het Financieel Dagblad van vandaag staat een groot artikel dat Staay Food Group ruim €8 mln investeert in city farming in Dronten voor productie van frisee, rucola en andere luxe slasoorten.

In het artikel blikt Rien Panneman ook terug op de afgelopen jaren. Staay Food Group is een van de slachtoffers van de handelsboycot, die Rusland medio 2014 instelde tegen de Europese Unie. Het bedrijf uit Papendrecht was tót de boycot veruit de grootste exporteur van groenten en fruit op Rusland met een jaaromzet van meer dan Ђ100 mln.

Het is niet de enige tegenslag, aldus Rien Panneman. 'Het hele internationale investeringsklimaat is verslechterd. Denk aan het terrorisme en de politieke onrust in Afrika, aan het optreden van de Amerikaanse president Trump met zijn America First. We zijn als bedrijf wel voorzichtiger geworden, hebben vaker een andere afslag genomen. We leveren nu meer groenten en fruit aan China en het Midden-Oosten. Ook Kazachstan is een heel interessant land voor ons. Het ligt strategisch tussen China en Rusland. Nederlandse kassenbouwers zijn er al actief. Wij proberen er met lokale partners teelten op te zetten van tomaten, paprika's, sla en aardbeien. Die kunnen we vandaar exporteren naar Rusland en China.'

Bron: Financieel Dagblad
Publicatiedatum: