Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pro Water BV Hengelo

Eerste totaal chloor-sensor zonder membraan

Het bedrijf Kuntze uit Düsseldorf is erin geslaagd een totaal chloor-sensor zonder membraan te ontwikkelen: de Zirkon DIS Total. In Nederland wordt het product op de markt gebracht door Pro Water BV.

Anders dan bij de conventionele membraanelektrode voor totaal chloor is deze nieuwe elektrode onderhoudsarm (geen vervanging van membraan en elektrolyt nodig), eenvoudig te reinigen en kan ze onder druk worden ingezet.


Pro Water presenteerde de chloor oplossing enkele weken geleden op de Horticontact in Gorinchem

Naast het gebruik in zwembaden, waar totaal chloor en vrij chloor belangrijke parameters zijn, is deze sensor ook zeer geschikt voor metingen in de industrie.
Omdat industrieel water niet voor drinken of zwemmen wordt gebruikt, is hier een heel gamma aan biocides toegestaan. Desinfectie heeft voornamelijk tot doel om de vorming van biofilm te voorkomen. Deze biofilm kan onder andere leidingen verstoppen, de werking van warmtewisselaars verminderen en (in open koelsystemen) het gevaar van de verspreiding van ziektekiemen (zoals legionella) vergroten.

Vanwege corrosiebescherming ligt de pH-waarde in deze systemen meestal ruim boven de 8 waardoor vrij chloor niet geschikt is voor de desinfectie. Chloor-broom combinaties werken wel bij deze pH-waarden en zijn bovendien met een vrij chloor-sensor te monitoren. Zijn deze producten echter door toevoegingen gestabiliseerd dan zal het signaal van de vrij chloor-sensor verminderen bij stijgende stabilisatorgehalten. Wordt de stabilisator niet separaat en op volume gedoseerd dan is een regeling middels vrij chloor-meting niet mogelijk. Hier heeft men een totaal chloor-sensor nodig.

Voor meer informatie:
Pro Water B.V.
E.G.J. Hilbrink
Postbus 960
7550 AZ Hengelo
T: 0031-742915150
F: 0031-742915350
E: e.hilbrink@prowater.nl
www.prowater.nl

Publicatiedatum: