Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extra lange LED-lamp voor verticale teeltbedrijven

Verticale landbouw zit wereldwijd nog steeds in de lift en daarmee ook de behoefte aan groeilampen die minimale warmte genereren en dicht bij planten kunnen worden geplaatst. Om winstgevend te zijn, moeten bij verticale landbouw planten in steeds kortere tijdsspanne van zaad naar supermarktschappen gaan met een voortdurend oog voor besparingen waar mogelijk. Naast infrastructurele investeringen in het begin vormen elektriciteit en temperatuurregeling voor verticale telers sommige van de belangrijkste kosten.

In verticale teeltbedrijven worden er vooral standaard T8-buisjes of vergelijkbare lampen gebruikt omdat ze weinig ruimte innemen en weinig energie verbruiken terwijl ze voldoende umol/m2/s leveren voor een snelle plantengroei. Finse LED-groeilampenfabrikant Valoya levert al wereldwijd LED-verlichting aan top onderzoeksinstituten, universiteiten en agrarische bedrijven. Nu kiezen verticale telers steeds vaker voor Valoya om de hoogwaardige lichtkwaliteit.



Verticale teeltbedrijven als Growing Underground (Verenigd Koninkrijk) en Agricool (Frankrijk) gebruikten Valoya's L-serie verlichting (T8-buizen) om succesvol diverse bladgroenten, aardbeien en andere gewassen in snelle groeicycli te telen en op de markt te brengen. Nu is het L-serie assortiment aangevuld met de zogenaamde L40, die het huidige aanbod overtreft in energie en lengte.
 

Valoya productmanager Rob Hutson met de L40-buis

De nieuwe L40-buis is 1800mm (6 voet) lang met een energieverbruik van 40W. Het is een zeer bestendige lamp, de langste uit de serie en een goede optie voor verticale telers die verlichting willen met een hoge intensiteit. Omdat de L-serie dezelfde afmetingen heeft als de standaard T8-buizen kunnen ze deze goed vervangen. Voor de L-serie is de nieuwste LED-technologie gebruikt om milieuvriendelijke voordelen te bieden zoals een lager energieverbruik, koelere werking en langere, onderhoudsvrije levensduur van minimaal 50.000 uur. In verticale teeltbedrijven gebruikte verlichting staat bloot aan stof, vocht of zelfs direct aan water. Daarom hebben alle L-serie lampen dankzij de beschikbare accessoires een beoordeling tot IP67, wat betekent dat ze volledig stofdicht en bestand zijn tegen vocht en zelfs in water kunnen worden ondergedompeld tot 1 meter diepte. De L-serie buizen zijn beschikbaar met alle spectra die bij Valoya middels uitgebreid onderzoek hebben bewezen de plantkwaliteit en oogst te verbeteren en tegelijkertijd in energiebesparingen en een korte terugverdientijd te resulteren.

Voor meer informatie:
Valoya Oy, Finland
Tel: +358 10 2350300
sales@valoya.com
www.valoya.com
Publicatiedatum: