Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor het eerst de courgettini

Eerste Belgische courgettes en fleurs de courgettes van het jaar

Vandaag werden bij BelOrta de eerste courgettes en fleurs de courgettes van het jaar geveild. Met de Courgettini wordt er vanaf dit seizoen een extra specialty aan toegevoegd.



Lokaal geteelde courgettes terug beschikbaar
Vandaag werden de eerste courgettes van 2017 verkocht. Deze werden gekocht door Belgian Fresh Food aan een prijs van € 2,01 per stuk. Het afgelopen seizoen 2016 werden bij BelOrta ruim 9.700.000 stuks aangevoerd. Dit seizoen blijft de aanvoer naar schatting ongeveer gelijk. De courgette handhaaft al enkele jaren een plaats in de top 10 van meest geconsumeerde groenten in België. Sinds vorige week vrijdag zijn ook de bio-courgettes, die sinds vorig jaar ook onder glas geteeld worden, opnieuw verkrijgbaar. Deze biologisch geteelde courgettes zijn beschikbaar van begin maart tot eind oktober.

Courgettini, BelOrta's nieuwste courgette specialty
Vanaf dit jaar biedt BelOrta ook Courgettini aan. Deze groente is een jong geoogste 'mini-courgette' met een zachte textuur aan de binnenzijde en is beschikbaar in gele en groene kleur. Andere courgette specialties zoals de gele, witte en ronde courgette ('Courgette de Nice') zijn inmiddels vaste waarden in het uitgebreide groenteaanbod van BelOrta geworden.

Fleur de courgette
Ook van de fleurs de courgettes werden vandaag de eerste exemplaren van 2017 verkocht. Deze werden aangeleverd door teler Dirk De Wit. Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem hier nog aan zit worden in culinaire middens als een delicatesse beschouwd. Omwille van het delicate karakter van deze exclusieve groente kan Fleur de courgette enkel op bestelling worden klaargemaakt. Voor meer info kan contact genomen worden met uw vaste contactpersoon bij BelOrta.

Voor meer informatie:
BelOrta
Bruno Vuerinckx
Supervisor Verkoop
Tel: +32 (0)15 55 11 11
bruno.vuerinckx@belorta.be
www.belorta.be
Publicatiedatum: