Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe schermmiddelen meegroeien met een kwekerij

In krijt- en schermproducten valt veel te kiezen. Wat de beste keuze is, hangt van het gewas, de locatie en de wensen van de teler. Een teler in Zuid-Frankrijk heeft nu eenmaal te maken met andere teeltomstandigheden dan een teler in Mexico of Japan.

Op de nieuwe website van Sudlac helpt de productadvies tool met het vinden van het juiste product. Na het invoeren van de locatie kan de teler kiezen uit een aantal verschillende gewastypen zoals vruchtgewassen, bladgewassen, snijbloemen of siergewassen. De vervolgstappen gaan over het kastype, de gewenste wijze van aanbrengen en het kasoppervlak. Uitkomst is een productadvies.





Distributeur aan het woord
Edgar Leyton weet hoe belangrijk het aanbieden van het juiste schermmateriaal is. Hij is eigenaar van Leyton Green House and Supply in het Mexicaanse Celaya. "We hebben klanten door het hele land. Van hele grote bedrijven met high tech kassen tot kleine bedrijven met lowtech kassen. We kunnen deze bedrijven alles bieden wat ze nodig hebben op technologisch gebied, zoals substraat, irrigatiebenodigdheden, gewasbeschermingsmiddelen en de schermmaterialen van Sudlac."

De tuinbouw in Mexico is booming. Het gaat met name om de teelt van vruchtgroenten. "Tomaat is het belangrijkste product met op de tweede plaats bessen. Daarna volgen komkommers, paprika's en aubergines. Steeds meer bedrijven kiezen voor de teelt in moderne kassen. Niet alleen vanwege de hogere productie, maar ook om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van hun Amerikaanse afnemers."

Edgar Leyton ziet hoe telers investeren in infrastructuur en kennis. Dat geldt ook voor zijn klantenbestand, dat jaarlijks groeit door mond op mond reclame. Sinds 2014 werkt hij samen met Sudlac. Het voornaamste product dat ze leveren is Eclipse LD, gevolgd door Transpar en Optifuse. Deze zijn vooral bestemd voor het high tech segment. Telers in het mid- en lowtech segment kiezen meer voor niet verwijderbare middelen zoals Sombrero. 



Eenvoudig tot geavanceerd
De productrange van Sudlac loopt van eenvoudig tot geavanceerd. Wie alleen warmte en licht weg wil schermen, kan goed toe met de krijtproducten Sombrero powder, Sombrero liquid of Eclipse LD.

Sombrero powder is een product in poedervorm. Zoals het 'ouderwetse' krijt, maar wel degelijk en uniform van kwaliteit. Het is het meest voordelige product voor de teler, die niet opziet tegen het handwerk van oplossen en mengen om er een gebruiksklaar product van te maken. Sombrero liquid is, zoals de naam al aangeeft, wél in vloeibare vorm en dus net wat preciezer op te brengen en met wat meer gebruiksgemak. Beide producten zijn niet verwijderbaar, maar moeten 'slijten'. Eclipse LD beschermt ook tegen licht en warmte, maar ligt qua gebruiksgemak en kwaliteit net weer een stapje hoger, want dit middel is wél te verwijderen met het reinigingsmiddel Topclear. 

Voor wie eenmaal de smaak te pakken heeft of wanneer het bedrijf zich doorontwikkelt, zijn er de meer 'technische' producten Transpar, Optifuse en Optifuse IR. Transpar beschermt tegen warmte met behoud van groeilicht. Optifuse maakt het licht diffuus, maar laat wel veel licht door. Optifuse IR doet hetzelfde, maar houdt ook warmte tegen. Alle drie zijn ze te verwijderen met Topclear.

Partners
Leyton is erg tevreden over de schermproducten van Sudlac. "De producten werken technisch gezien goed. Ze lossen klimaatproblemen op en dragen zo bij aan het welzijn van de planten. En daarmee ook van de telers." Hij is hij erg te spreken over de goede samenwerking. "We hebben vanaf het begin goede commerciële en technische ondersteuning gekregen. We zijn echte partners, die elkaar versterken door het delen van kennis. Wanneer we samen klanten bezoeken, brainstormen we hoe we het beste resultaat kunnen behalen." En of de klanten tevreden zijn? Ze blijven de producten kopen en bestellen steeds meer.


Voor meer informatie:
Sudlac Export
Stationsweg 31
1441 EJ Purmerend
T + 31 (0)299 792 005
export@sudlac.com
www.sudlac.com
Publicatiedatum: