Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Russel lanceert Recharge

"Natuurlijk afweersysteem van planten versterken"

Vuur met vuur bestrijden. Dit geldt ook voor ziekten en plagen in de tuinbouw. Zeker nu het assortiment conventionele oplossingen door strengere regelgeving in snel tempo afneemt, is er meer interesse in geïntegreerde biologische gewasbescherming dan ooit tevoren.

Reden voor het Britse biologische plagenbestrijdingsbedrijf Russell IPM om hun Recharge bodemverbeteraar tijdens de Fruit Logistica in Berlijn te tonen. Het product is een mengsel van natuurlijk groeiende micro-organismen die gewoonlijk in een gezonde bodem aanwezig zijn. "Recharge activeert het natuurlijke afweersysteem van planten door de gunstige microben die in de bodem leven te herstellen", legt marketing manager Elitsa Seymour uit. "Dit levert sterkere planten op die beter bestand zijn tegen ziekten en plagen zoals fruitvlieg, Tuta absoluta of trips. En vooral in combinatie met onze met feromonen bewerkte vangstroken melden onze klanten 40-50% minder gewasbeschermingsmiddelen nodig te hebben."

Deze bodemverbeteraar stimuleert een sterkere gewassengroei, zeker in combinatie met andere natuurlijke plagenbestrijdingsmiddelen zoals de vangstroken, bladapplicatieoplossingen en feromoonvallen van Russell IPM.


Soliman Masaoudi, Elitsa Seymour en Nayem Hassan van Russell IPM in de British hal.

Recharge is getest tegen verschillende plagen zoals trips, de tomatenmineermot (Tuta absoluta) en de mediterrane fruitvlieg in tomaten, rozen, uien en citrus in combinatie met andere biologische gewasbeschermingsmiddelen. Volgens Dr. Nayem Hassan, Russell IPMs hoofd R&D, werd er in het algemeen meer dan 90% onderdrukking van insectenplagen waargenomen. Het gebruik van Recharge zorgt voor een solide, duurzame basis voor geïntegreerde plagenbestrijding.


Met Recharge behandelde hydrocultuur-basilicum 

Alhoewel al een paar jaar op de markt is rapporteert een groeiende groep klanten de laatste tijd bevredigende resultaten. Russell IPM regiomanager Soliman Masaoudi: "Tomatentelers in landen als Nigeria en Tanzania hebben goede resultaten bereikt met de geïntegreerde toepassing van Recharge. Het maakt gewassen beter bestand tegen veel insectenplagen."

Recharge heeft vooral ook bewezen een efficiënt wapen te zijn in de bestrijding van Tuta absoluta, de plaag die momenteel de Nigeriaanse vollegrondstomatensector aan het verwoesten is. Telers hebben zich beter tegen de plaag kunnen verweren door van de bodem weer een gezonde groeiomgeving te maken die hun planten meer vitaliteit, groeikracht en weerstand heeft gegeven.

"Telers ontdekten dat het gebruik van Recharge voor tomaten resulteert in schoon, gezond fruit dat onbeschadigd is door Tuta absoluta, bladluizen en mijten, en een verminderde hoeveelheid wittevlieg en trips. Behandeling met Recharge stelt planten in staat pathogene ziekten te weerstaan dankzij een systemische verworven resistentie." 



Volgens Masaoudi is het geheim hiervan het gebruik van specifieke microben in Recharge. "Deze natuurlijke producten verrijken de bodem en maken het tot een minder aantrekkelijke omgeving voor verpoppende insectenplagen. Dit is waar het allemaal begint. Een gezonder wortelstelsel en gezondere groeiomgeving leiden tot sterkere planten die minder zwak zijn en resistenter zijn tegen ziekten en plagen. Dit heeft een grote invloed op de werking van andere biologische IPM oplossingen zoals nuttige insecten of vangstroken en maakt een oogst van goede kwaliteit mogelijk zonder gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen."

Meer informatie over Recharge is te vinden op de website van Russell IPM. Het product is momenteel zonder registratie verkrijgbaar in Afrikaanse landen, Rusland, de GOS-landen en de VS.

Neem contact op met marketing@russellipm.com voor verwijzing naar de distributeur in uw land.
Publicatiedatum: