Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo Groentebingo moedigt kinderen aan wintergroenten te eten

Wintergroenten als boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool zijn vaak niet het favoriete avondeten van kinderen. Daarom bedacht Jumbo groentebingo. Via een spelvorm maken zij het proeven van deze gezonde kost leuker. In de Jumbowinkels zijn bingokaarten te krijgen waarmee ouders en kinderen thuis kunnen bingoën, niet met getallen maar met groenten.



Stickers
Voor iedere groente die het kind proeft, kunnen zij een sticker op de bingokaart plakken. Er staan acht verschillende groenten op de bingokaart. Een volle kaart levert een mooie beloning op, die ouders en kinderen zelf bepalen. Er is een sticker voor boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool. Wanneer een kind één van deze wintergroenten écht niet lekker vindt of als je een andere groente wilt laten proberen, is er een blanco sticker om een groente naar keuze in te vullen.

Makkelijke recepten
Jumbo moedigt haar klanten aan om meer groenten en fruit te eten en maakt dit ook makkelijk en betaalbaar. Zo zijn wintergroenten nu in de seizoenaanbieding. In samenwerking met het Voedingscentrum zijn gezonde recepten ontwikkeld die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Wekelijks plaatst Jumbo nieuwe recepten op jumbo.com waarin elke week een andere groente de hoofdrol speelt. De recepten, die bestaan uit 5 ingrediënten en binnen 30 minuten klaar zijn, staan nu in het teken van wintergroenten uit de groentebingo. Zo wordt lekker en gezond eten kinderspel voor iedereen.

Bron: Jumbo
Publicatiedatum: