Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AppHarvest bouwt hightech kas van 50 miljoen dollar

Agrarische startup AppHarvest is van plan om in samenwerking met Dalsem een hightech kas van $50 miljoen te bouwen. Het project moet worden gerealiseerd in Pikeville op locatie van een vroegere kolenmijn en moet 140 banen opleveren. Dat maakte de gouverneur van Kentucky Matt Bevin onlangs bekend. Komende zomer wordt met de bouw ervan begonnen.

Op het meer dan 240.000 m2 tellende terrein wil AppHarvest jaarrond verse groenten gaan telen voor de Amerikaanse oostkust en de Mid-West. Het bedrijf zal diverse producten telen maar zich vooral richten op cherrytomaten en paprika's. De hightech faciliteit zal geautomatiseerde volgsystemen en geavanceerde hydrocultuursystemen hebben. 

Maar AppHarvest oprichter en CEO Jonathan Webb wil geen gewone kas bouwen, geen plek waar je alleen in- en uitklokt. Er moet een hele werknemerscampus komen. "Een levendige cultuur - een dynamisch innovatiecentrum," aldus Webb. Daarbij zullen ideeën worden gebruikt van het personeel om een gezond en aantrekkelijk klimaat te scheppen." AppHarvest-medewerkers zullen worden getraind in agronomie en landbouwwetenschap. Er zullen functies zijn als oogstmedewerker maar ook in het management, personeelszaken en logistiek. Webb verwacht dat de bouw in juni zal beginnen.



Werknemerscampus
Redenen om zich in Pikeville in het oosten van Kentucky te vestigen, zijn de nabijheid van retailmarkten, de kwaliteit van de regionale beroepsbevolking en ontstane mogelijkheden ten gevolge van het verdwijnen van de kolenindustrie. Webb: "Bouwen in deze buurt zal transportkosten en dus de prijs voor de consument aanzienlijk verlagen. Kentucky ligt tussen het midwesten en het zuiden, waardoor het maar een dag rijden is naar 65 procent van de Amerikaanse bevolking." 

Werkkrachten
Volgens Pikeville senator Ray Jones heeft Oost-Kentucky de werkkrachten klaarstaan en zal AppHarvest een goede werkgever zijn. Webb: "Het animo in deze regio is prima. Naast het werk zullen we ze hen aanmoedigen om hun eigen start-up ideeën te ontwikkelen. Hiervoor zullen er op de campus adviseurs aanwezig zijn."




Voor meer informatie:
AppHarvest

info@AppHarvest.co
www.appharvest.co
Publicatiedatum: