Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Britten vrezen arbeidstekort

"Sluit de poorten niet voor laagopgeleide migranten"

Het tekort aan arbeiders is een belangrijk onderwerp in de Britse glastuinbouw deze dagen. "Dat moet aangepakt worden", vindt Jack Ward, directeur van de British Growers Association.

Staatssecretaris Andrea Leadsom beloofde onlangs meer aandacht voor innovatie en productiviteit in het nieuwe landbouwbeleid. Dat is mooi, vindt Ward, maar hij waarschuwt er wel voor dat dit een loze belofte zal zijn als het tekort aan arbeidskrachten in de Britse AGF-sector niet aangepakt wordt.

"Innovatie en verbeteringen in productiviteit zijn van cruciaal belang. Op de lange termijn kunnen deze zaken tot op zekere hoogte de problemen oplossen rondom het gebrek aan arbeidskrachten in deze of in andere sectoren. In dat opzicht denk ik dat telerorganisaties een belangrijke rol moeten spelen. We dringen daarom er bij de overheid op aan deze organisaties beter te ondersteunen," aldus Ward.

"We beseffen dat de controle op migratie een belangrijk thema was in het referendum. Ik denk echter niet dat iemand erop uit is om voedsel- en teeltsector op dit moment ondermijnen. Daarom hebben we snel een oplossing nodig voor het gebrek aan arbeidskrachten, samen met ondersteuning voor de lange termijn."

"Ik voelde me gesteund door het commentaar van David Davis in Letland, waar hij aangaf dat de overheid niet ineens zomaar de poorten gaat sluiten voor laagopgeleide migranten uit de EU. We moeten de economische realiteit meer prioriteit geven ten opzichte van politieke retoriek."

"Ik zet ook mijn vraagtekens bij de nadruk van de staatssecretaris op export, terwijl er zoveel potentieel is in opkomende markten binnen het Verenigd Koninkrijk. We moeten met de overheid samenwerken om ervoor te zorgen dat Britse telers een groot aandeel krijgen binnen de Britse markt voor voedingsmiddelen, voordat we naar de mogelijkheden voor meer export kijken."

Voor meer informatie:
Peter Crowe
Peter Crowe Communications 
Tel: +44 07967 504034 
Publicatiedatum: