Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kom in de Kas promotie met 360 teaser video

Op 1 en 2 april 2017 wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Het landelijk bestuur grijpt het 40 jarig jubileum aan om de sector op een virtuele, interactieve en innovatieve manier onder de aandacht te brengen van het publiek.

Afgelopen vrijdag lanceerde het bestuur een 360 graden "teaser" video (zie hieronder) die mensen er op attent maakt dat Kom in de Kas er aan komt. De video bevat prachtige opnames in de kas en is 360 graden zodat de kijker zich letterlijk in de kas waant omdat hij om zich heen kan kijken, net als bij een bezoek aan Kom in de Kas. De "teaser" wordt via social media gedeeld en smaakt naar meer.



Meer experience
De honger naar meer informatie over de kas kunnen mensen stillen op de website van Kom in de Kas. Op de homepage vinden ze de 360 graden Kom in de Kas experience. Met deze experience kunnen mensen achter hun computer, met hun tablet, telefoon (Apple via Safari en Android/Windows via Chrome) of hun VR bril ook weer 360 graden rondkijken in de kas. In de experience zijn veel wetenswaardigheden over de glastuinbouw verwerkt en ziet en ervaart men hoe high tech deze sector is.

KomInDeKas app

Tot slot wordt zo'n twee weken voor het evenement de KomInDeKas app gelanceerd. Met behulp van de app kunnen de bezoekers meedoen aan de interactieve speurtocht die in alle deelnemende kassen wordt uitgezet. Met deze speurtocht wordt de beleving in de kas vergroot en een extra "funeducatieve" factor toegevoegd aan het bezoek aan de kas. De KomInDeKas app is vanaf half maart te downloaden in de app-store (geschikt voor Android en Apple).
De app wordt geactiveerd door middel van 7 Helden in de kas (markers). Deze helden zijn verstopt in de kas en vormen een belangrijk bestanddeel van speurtocht. Wanneer er een held gevonden is, scant men de marker met de smartphone en verschijnt er een 3D-animatie op het scherm met een educatieve tekst over de betreffende held. Elke held staat voor een thema waarover informatie wordt gegeven. Naast de virtuele speurtocht naar de 7 Helden van de Kas, staat in de app een spaarboekje dat bijhoudt welke Helden al zijn gevonden en zeven 360 graden filmpjes.



Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2017 voor de 40e keer georganiseerd. In het weekend van 1 en 2 april kunnen zo'n 200 bedrijven in 26 regio's verspreid over Nederland worden bezocht. Op afspraak is het in 16 regio's mogelijk om al eerder met een groep een bezoek te brengen aan de kas. Kijk op www.komindekas.nl/groepsbezoek voor meer informatie. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Publicatiedatum: