Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slatekort geeft impuls aan afzet Spaans witlof

"Het seizoen verloopt uitstekend. Sinds er een tekort aan sla is, is de vraag naar witlof fors gestegen," legt Carlos Menchaca uit, hoofd export van Endinava. "Daarbij is deze periode perfect voor deze groente omdat de kwaliteit nu zeer goed is en veel mensen op dieet zijn," vervolgt Menchaca.



Menchaca vertelt dat de vraag naar schatting 15% groter is dan vorig jaar, terwijl de prijs 30% hoger ligt. Het oogsten van de wortels is bovendien uitstekend verlopen waardoor de voorraden voor de rest van het jaar gegarandeerd zijn.

Buiten Spanje richt Endinava zich op landen waar geen witlof geproduceerd wordt en die veraf gelegen zijn van grote producenten zoals Frankrijk en Nederland. Het bedrijf zet zijn witlof in Portugal en Marokko af. Op de Italiaanse markt moet Endivana het opnemen tegen Frankrijk aangezien de afstand en logistieke kosten voor beiden landen nagenoeg vergelijkbaar zijn.

Voor meer informatie:
Carlos Menchaca
Endinava
Tel. +34 948667048
Publicatiedatum: