Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
exportdaling van bijna 20%

India wil AGF-export weer laten stijgen

Na een daling van 18% in de export van groenten en fruit in de afgelopen twee jaar heeft India een reeks corrigerende langetermijnmaatregelen genomen, waaronder betere meststoffen en beschermingsmiddelen en het invoeren van clusterteelt om de kwaliteit te verhogen.

In 2015-16 bedroeg de AGF-export maar 2,4 mln ton: een daling van vier procent vergeleken met het jaar ervoor en een afname van 18 procent vergeleken met 2013-14. Voorzitter van Agricultural and Processed Food and Products Export Development Authority (APEDA), D.K. Singh: "We werken aan kwesties als het sorteren, schoonmaken en controleren van versproducten om een standaardkwaliteit te verzekeren van de groenten en fruit die zullen worden geƫxporteerd. We moeten ons ook richten op het gebruik van meststoffen en beschermingsmiddelen en op toezicht om het probleem van residuen uit te roeien. Het zal waarschijnlijk twee jaar duren om dit plan uit te voeren". Volgens de in Delhi gevestigde exporteur Rafi Ahmed zijn de complexe overheidsregels en het beleid de schuld van de lagere export.

Publicatiedatum: