Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Kaandorp operationeel directeur bij Versunie:

"Bij ons kunnen klanten per stuk bestellen"

Tholen – Het managen van vers vereist een strakke organisatie, kennis en toewijding. Als toeleverancier voor de zelfstandige levensmiddelen ondernemers integreert Versunie alle verscategorieën. Door een strakke en op de klant afgestemde logistiek en de combinatie met moederbedrijf Van Tol kunnen zij een totaalpakket aan de kleinere supermarkten leveren. Binnen vers maakt AGF voor ongeveer 20% deel uit van het totaal, vertelt Peter Kaandorp. Hij werkt sinds de zomer 2015 als operationeel directeur bij Versunie en heeft het integratieproces van Van Tol en Versunie mede vorm gegeven.

Eén bloemkool
Van Tol Versunie werkt met drie franchise formules: de Dagwinkel, Springer en Recra. Daarnaast bedienen zij zorgwoningen en exporteren naar supermarkten in Suriname en de Nederlandse Antillen. De kracht van het bedrijf zit hem in het uitgekiende logistieke proces, vertelt Peter. "Klanten kunnen op gerief bestellen zolang zij een bepaalde ordergrootte aanhouden. Dat wil zeggen dat zij alles per stuk kunnen bestellen. Een klant kan dus één bloemkool of één pak melk bestellen en dat is uniek in Nederland."
Iedere bestelling is een samenwerking tussen Van Tol die de DKW en vriesvers levert en Versunie die het aandeel vers verzorgt. "Dat wordt allemaal gecombineerd en uiteindelijk leveren onze vrachtwagens het af bij de klant. Met een transportvloot van 16 vrachtwagens zorgen we ervoor dat bestellingen van vandaag de volgende dag geleverd worden. Behalve op zondag vertrekken de vrachtwagens tussen 2 en half 3 's nachts dagelijks vanuit Heerhugowaard het land in. We hebben veel sleutelklanten waarbij de chauffeurs de producten in de koeling zetten, een gratis service."


Impressie van de Dagwinkel

Formules
De Dagwinkels houden het midden tussen een supermarkt en een speciaalzaak en hebben een vloeroppervlak van 100 tot 400 vierkante meter. Van Tol Versunie heeft alle vertrouwen in de toekomst van dit type winkels. Afgelopen jaar is de uitstraling geheel vernieuwd. AGF en versproducten zijn prominent aanwezig bij de entree. De focus ligt op 60% vers, 40% KW met 100% service. Dagwinkels kunnen ook een online-winkel onder lekkermalleijk.nl openen.
Springer is de formule voor ongeveer 100 ondernemers met een rijdende winkel. Van Tol Versunie dekt 90% van de dagelijkse boodschappen af. De ondernemer vult dat naar eigen inzicht aan met lokale of regionale producten. Ook op vakantieparken, eigenlijk kleine dorpen, gaan bezoekers naar de supermarkt. De Recra-formule springt daarop in. Peter: "Ook de spitskool ligt daar, het zijn volwaardige winkels. We beleveren alle Roompotparken en onlangs opende er een winkel op de Huttenheugte van Center Parcs." Van Tol Versunie levert niet alleen aan supermarkten maar ook aan de toeleveranciers van de zorg die gezamenlijk inkopen voor de zorgwoningen.



Interieurimpressie van ambulante Springerwinkel

AGF
De verantwoordelijkheid voor de inkoop van alle AGF ligt bij collega Jan van de Graaf. Peter: "Hij koopt via diverse kanalen in: veilingen, groothandels en handelaren. Ook koopt hij direct in bij (Spaanse) telers, waarmee de ondernemers zich weer kunnen onderscheiden door exclusieve rassen mandarijnen of aardbeien aan te bieden. Jan heeft direct contact met de klanten en kent ze door en door. Ze kunnen bij hem bestellen maar ook om advies vragen."



Export
Naast de drie formules is Van Tol Versunie al 40 jaar gespecialiseerd in wereldwijde export. Binnen AGF is de im- en export van perssinaasappelen uit Italië naar Suriname en de Nederlandse Antillen een belangrijk onderdeel. "Versexport is niet eenvoudig. De wetgeving in eigen land, maar ook die in exportlanden wordt steeds complexer en handhaving strenger. Bovendien is haast geboden om de verse waar van A naar B te krijgen. In het distributiecentrum in Heerhugowaard bestaat een 'douanezone', een ruimte die uitsluitend toegankelijk is voor gecertificeerde medewerkers van Versunie en douaniers. Hierdoor is veel papierwerk al achter de rug als de producten in de Rotterdamse haven of op Schiphol arriveren en gaat nergens kostbare tijd verloren. En zo gaat het ook in de landen van bestemming, waardoor de producten echt vers in de schappen liggen."



Versunie
Peter Kaandorp
Copernicusstraat 14
Heerhugowaard
T: 072 - 5763500
www.versunie.nl
info@versunie.nl