Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

New Jersey maakt zich op voor de snuitkever

Er zijn sinds 2014 vrijwel geen paprikavelden geweest die last hebben gehad van ongedierte in New Jersey (VS). De snuitkever blijft echter een mogelijk gevaar voor de paprikagewassen. Ondanks nieuwe chemicaliƫn is het niet mogelijk een plaag van de kever te controleren wanneer deze eenmaal is uitgebroken.

Het lijkt erop dat de snuitkever voornamelijk de staat binnenkomt via de groentenverwerkingsfabrieken en inpakkers die de oogst uit het zuiden verwerken. Om het aantal plagen terug te brengen, zouden telers paprika's op minimaal 2 kilometer afstand moeten planten van een verwerkingsfabriek. Indien mogelijk moeten er in die 2 kilometer ook geen planten van de nachtschadefamilie geplant worden, omdat de kever zich daarmee kan voeden zo zich zo verspreidt naar tomaten en aubergines.

Voedselmarkten kunnen ook een belangrijke bron van kevers zijn. Het Vegetable IPM Program is afgelopen jaar een proef begonnen met het ophangen van feromonenvallen op boerenmarkten waar paprikaproducten verkocht worden. Het blijft de vraag of dit een effectieve manier is om de aanwezigheid van de snuitkever te bestrijden.

Bron: Rutgers Cooperative Extension
Publicatiedatum: