Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GroentenFruit Huis tegen combi groente-wiet

Deze week heeft de Tweede Kamer bij meerderheid besloten de wietteelt in Nederland te legaliseren. Verdere besluitvorming door de Eerste Kamer zal uitwijzen of dit ook realiteit wordt. GroentenFruit Huis meent dat het onwenselijk is wietteelt te combineren met de productie van groenten en fruit in één en dezelfde productieomgeving en dringt er bij het ministerie van EZ op aan dit op te nemen in het vergunningstelsel.

"De associatie van de teelt van een grondstof voor drugs in dezelfde kassen waarin groenten en fruit worden geproduceerd is ongewenst", aldus Richard Schouten, directeur GroentenFruit Huis. "Consumenten en ook retailers, nationaal en internationaal, zullen grote bezwaren hebben bij het idee dat de teelt van gezonde groenten en fruit in dezelfde omgeving plaats vindt waar wiet kan worden geteeld."

Op dit moment is het lastig voor de sector om een verbod af te dwingen voor de teelt van wiet tussen gewassen voor consumptie. GroentenFruit Huis zal middels een brief aan staatssecretaris Van Dam, die ook verantwoordelijk is voor landbouw, aandringen bij de verdere formulering van de plannen rondom de legalisering van de teelt van wiet, om de combinatie van wietteelt en voedingstuinbouw op dezelfde locatie te verbieden.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
079 – 3681100
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl
Publicatiedatum: