Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer gaat dit jaar nieuwe kassen in Nunhem bouwen

De business unit Vegetable Seeds van Bayer gaat haar vestiging in Nunhem uitbreiden met 2,5 hectare kassen en 17.000 vierkante meter supportfaciliteiten. Dit markeert de start van fase 1 van een uitbreidingsplan van in totaal 20 hectare. Het bedrijf heeft de vergunningsaanvraag voor de bouw ingediend en verwacht de eerste bouwwerkzaamheden in de loop van 2017 te kunnen starten.

"Onze groentenzaadactiviteiten hebben de afgelopen jaren sterke groei vertoond. Om verdere groei te ondersteunen hebben we meer kassen nodig voor onze veredelingsactiviteiten. Daarom hebben we een ambitieus uitbreidingsplan gelanceerd onder de naam GreenEx. Na jaren van voorbereiding zijn we blij aan te kunnen kondigen dat we met fase 1 gaan starten. We gaan in 2017 en 2018 2,5 hectare kassen bouwen en 17.000 vierkante meter supportfaciliteiten realiseren", aldus John Willems, Country Head Vegetable Seeds in Nederland. Het totale uitbreidingsplan op de vestiging in Nunhem omvat, over een termijn van 20 jaar, maximaal 20 hectare kassen, 2,5 hectare waterbassin en een parkeerplaats voor 230 auto's.

Gedurende de afgelopen acht jaar heeft Bayer met de lokale overheden en diverse partners samengewerkt ter voorbereiding van het uitbreidingsproject, waarbij veel aandacht is geweest voor de juiste infrastructuur, goede en veilige ontsluiting en natuurcompensatie. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is ingediend bij de gemeente Leudal. Bayer heeft de intentie om de bouwwerkzaamheden in fase 1 af te ronden voor eind 2018.

Voor meer informatie:
Bayer
bayer.com
Publicatiedatum: