Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duijndam Uitzendgroep over MVO

"“Wie kan werken, moet daarvoor de kans krijgen"

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid voor de effecten van hun activiteiten op het gebied van people (sociaal), planet (ecologisch) en profit (economisch). People, dat is een thema waarin veel ondernemingen nog een verbeterslag kunnen slaan, vindt Duijndam Uitzendgroep.

"Wie kan werken moet daarvoor de kans krijgen, of je een beperking hebt of niet," zei staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma onlangs nog. De bewindsvrouw is verantwoordelijk voor de invoering van de Participatiewet*, welke is ingevoerd om zoveel mogelijk mensen met of zonder beperking aan het werk te krijgen.



Specialistische afdeling
Sinds januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Onderdeel hiervan is de Wet Banenafspraak*. Duijndam Uitzendgroep heeft hiervoor een specialistische afdeling 'MVO Arbeidsparticipatie' ingericht. Deze afdeling neemt voor bedrijven de zorg uit handen voor personeelsvraagstukken die om een sociale en maatschappelijke verantwoorde invulling vragen. Zij helpen ondernemingen met de invulling van betaalde banen voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor werkgevers zijn er vanuit de overheid veel aantrekkelijke subsidies en financiële compensaties beschikbaar. Onze afdeling is gespecialiseerd en heeft een up-to-date vakkundigheid. Het aanvragen van deze subsidies en regelingen brengt veel administratieve handelingen met zich mee, welke Duijndam volledig uit handen neemt.


Annelies Hulsebosch, John Helderman en Joyce Duijnisveld van Duijndam Uitzendgroep

Passend en uitdagend werk
Annelies Hulsebosch, accountmanager bij Duijndam: "Vaak kunnen de mensen die onder deze wet vallen goed functioneren in het bedrijfsleven, maar hebben zij extra ondersteuning nodig op de werkvloer. Duijndam Jobcoaching biedt hierbij ook jobcoaching aan. Een gecertificeerde jobcoach helpt zowel de medewerker als de werkgever bij bijvoorbeeld het inwerken van de kandidaat en coacht actief op de werkvloer zodat de psychologische processen van werk, goed begeleid worden. Duijndam Jobcoach B.V. is een erkende UWV jobcoach organisatie. Dit betekent dat wij aan alle eisen en verplichtingen voldoen die staan in het Erkenningskader 2016 van het UWV.

In bovenstaande bedrijfsfilm komt ook het bedrijf Anco Pure Vanda, dat samenwerkt met Duijndam uitzendgroep, veelvuldig aan bod.

Bij veel ondernemingen komen werkzaamheden voor die uitstekend passen bij deze doelgroep. Bijna iedere onderneming kan een kans bieden en daadwerkelijk iemand zijn leven veranderen. Enkele voorbeelden van functies die goed passen bij deze doelgroep zijn: medewerker tuinbouw, inpakker, magazijnmedewerker, schoonmaak medewerker of horeca gerelateerde werkzaamheden.


*Participatiewet en banenafspraak: wat betekenen ze voor ondernemingen?
De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Voortaan is er dus één regeling voor iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft.

*Banenafspraak en Quotumwet
Onderdeel van de Participatiewet is de Wet banenafspraak. Het doel van de banenafspraak is om meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te krijgen. Als het werkgevers in Nederland niet lukt om het afgesproken aantal banen te creëren, kan de Quotumwet in werking treden. Deze wet verplicht werkgevers met 25 werknemers of meer, om een aantal mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Zo niet, dan dienen zij een boete te betalen.


Voor meer informatie:
Duijndam Uitzendgroep
Kerklaan 49
2291 CE Wateringen
T: 0174 870 048
F: 0174 27 03 68
E: info@duijndamuitzendgroep.nl
www.duijndamuitzendgroep.nl
Publicatiedatum: