Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witte vlieg in aubergine: snel reageren

In aubergine hebben veel telers de eerste sluipwespen tegen witte vlieg uitgezet. Het blijft echter belangrijk om goed te scouten en te controleren welke witte vlieg aanwezig is in het gewas. Wanneer Bemisia (tabakswittevlieg) is gezien, moet u alles op alles zetten om de plaag biologisch onder controle te houden.



Weet u niet goed om welke witte vlieg het gaat, kiest dan voor Enermix. U heeft dan Encarsia formosa met zijn goede zoekgedrag voor de bestrijding van de gewone kaswittevlieg, terwijl Eretmocerus eremicus de Bemisia aanpakt.

Wanneer de populatie kaswittevlieg toeneemt, kunt u overstappen op Ercal (uitsluitend Eretmocerus). Naast de sluipwespen nemen de roofmijt Amblyseius swirskii (Swirski-Mite) en de roofwants Macrolophus pygmaeus (Mirical) een groot deel van de bestrijding van zowel kaswittevlieg als tabakswittevlieg voor hun rekening.

Bestrijders combineren tegen luizen
Daarnaast blijft het uitzetten van luisbestrijders noodzakelijk. Zoals vorige maand is aangegeven, kan dit door zelf sluipwespen op graanpollen op te kweken of door wekelijks nieuwe sluipwespen uit te zetten. De sluipwespen ondersteunt u door ook predatoren als Aphidend (de galmug Aphidoletes aphidimyza) en Chrysopa (de gaasvlieg Chrysoperla carnea) uit te zetten; de strategie is dan zeer solide.
De druk van trips is op de meeste bedrijven (nog) laag.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: