Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Bonduelle stijgt ondanks kleine oogst en moeizame markt EU

Bonduelle zag over het eerste semester van boekjaar 2016/2017 de omzet boven de 1 miljard euro uitkomen. Met een resultaat van 1.025,6 miljoen euro zagen de Fransen de omzet met 1,9% stijgen. Op vergelijkbare basis valt het resultaat 4% hoger uit dan een jaar eerder.

In het eerste kwartaal kwam de omzet in Europa uit op 623,1 miljoen euro, vrijwel stabiel ten opzichte van een jaar eerder. Het eerste kwartaal is goed voor 62% van het uiteindelijke resultaat. Het tweede kwartaal zag een vertraging in de markt voor conserven. Dat had ook te maken met minder promotiecampagnes als gevolg van kleinere oogsten in de zomer van 2016. De diepvriesgroenten laten een positieve ontwikkeling zien. De bewerkte AGF (vooral sla en salades) is een stabiele markt, hoewel gelinkt aan een lastige Italiaanse markt en een tegenvallende productie door overstromingen in Spanje. Desondanks toont het segment groei.

Buiten Europa kwam de omzet uit op 395,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 6,6% in vergelijkbare cijfers. Deze markt vertegenwoordigd daarmee 38% van de omzet in deze periode. Als rekening gehouden wordt met de negatieve invloeden van wisselkoersen steeg de omzet met 5,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De activiteiten buiten Europa namen met 2,8% toe op vergelijkbare basis. Die toename is onder andere te danken aan een betere marktsituatie in Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken. Ook Noord-Amerika, vooral Canada, tekenen voor groei en in Zuid-Amerika worden ook positieve resultaten geboekt.

de groei over het eerste half jaar ligt in lijn met de doelstelling voor dit jaar van 2 tot 3% groei.

Klik hier om de resultaten te bekijken.
Publicatiedatum: