Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UPDATE: Tweede Kamer stemt voor legalisering cannabisteelt

Tholen - De Tweede Kamer stemde zojuist in met een initiatiefwet die de teelt en verkoop van cannabis onder bepaalde voorwaarden legaliseert. Een nipte meerderheid stemde voor. Het wetsvoorstel regelt dat professionele telers die zich aan de voorwaarden houden een ontheffing kunnen krijgen. De teelt van de wiet wordt dan gecontroleerd door de overheid.

In het initiatiefvoorstel gaat het om de achterdeur van de coffeeshops. De verkoop aan de consument wordt immers al gedoogd, maar de inkoop is formeel verboden. In dit wetsvoorstel wordt ook de inkoop gedoogd. Bij gedogen blijft het telen van wiet strafbaar, maar vindt er geen vervolging plaats als er aan de voorwaarden van de gedoogbeschikking voldaan wordt.

Eind vorig jaar leek er al een meerderheid voor de D66-plannen te zijn. Vandaag stemden 77 Kamerleden zich achter het voorstel en 72 keerden zich ertegen. Nu moet de Eerste Kamer nog met de wet akkoord gaan.

Gemeente gedoogt
In het plan moeten de coffeeshophouders dus aan de gemeente vragen om een gedoogbeleid. Die oordeelt of het mag en zo ja, hoeveel voorraad mag de coffeeshop dan aanhouden. De coffeeshop mag vervolgens alleen cannabis inkopen bij gedoogde telers. Die telers moeten voldoen aan strenge regels, zoals dat ze de cannabis alleen aanleveren in verpakkingen van maximaal 5 gram met de ingrediƫnten op de verpakking.


Publicatiedatum: