Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU financieert paddenstoelenproject in Ghana

De Adentan Municipal Assembly heeft een paddenstoelenproject, het 'Promush Project', gepresenteerd ter waarde van 820.000 euro om 5500 banen te creëren voor de jeugd en mindervaliden.

Het drie jaar durende project wordt door de Europese Unie (EU) gefinancierd met een bedrag van 660.000 euro terwijl de Assemly, het Centre for Local Governance Advocacy (CLGA) en het Local Government Network (LOGNet) samen 160.000 euro hebben bijgedragen.

Volgens regeringswoordvoerder Hajia Mahama zullen er sensibiliseringscampagnes worden aangewend om telers, veehouders, de jeugd en het brede publiek het kweken van paddenstoelen als een levensvatbare bedrijfsactiviteit te helpen zien: "Mogelijke producenten zullen worden aangemoedigd om het als een hoofdactiviteit te gaan toepassen om aan de werkgelegenheid bij te dragen. Als overheid zullen we onze belofte waarmaken om een sterke economie te creëren met kansen voor nieuwe bedrijven en door het stimuleren van bestaande bedrijven om uit te breiden en investeringen te doen."
Publicatiedatum: