Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15-17 maart tijdens Horti Asia in Bangkok, Thailand:

Nederlands-Japans investeringenforum over slimme Aziatische tuinbouw

De tuinbouw in Azië verandert momenteel snel, vooral als gevolg van een opkomende middenklasse die steeds meer om betere en veiliger geteelde producten vraagt. Duurzame beschermde tuinbouw en glastuinbouw zijn daardoor geen pioniersactiviteiten meer, maar zijn een sector op zich geworden. 

In combinatie met de toegenomen belangstelling voor andere agrarische activiteiten in een gecontroleerde omgeving, zoals verticale landbouw, is er in Azië ruimte voor ontwikkeling binnen de tuinbouwsector. Dit weten ook investeerders en multinationals uit andere bedrijfstakken. Tijdens de Horti Asia beurs in Bangkok in maart zal er dan ook een speciale Smart Horticultural Investment Forum plaatsvinden om het potentieel van de Nederlandse tuinbouwoplossingen binnen de Japanse levensmiddelensector te bespreken.

Voor dit seminar heeft Horti Asia 25 afgevaardigden uitgenodigd van sommige van de grootste bedrijven in Japan met banden in de levensmiddelensector. Er zullen onder andere vertegenwoordigers zijn van Agriincubator, Agrimind, Salad Bowl, Nippon Del Monte Agri Company, Yamada Nurseries, Ota Floriculture Auction, Kunieda Rose Farm, Asai Nursery, Arysta LifeScience, Ibusuki Yasaino Oukoku, Diamond Stars, Osaki Farm, Kikkoman, Ureshinoagri, Takahiko Agro-Business,JFE Engineering en Sunny Japan.



Aan het sprekersforum kan alleen op uitnodiging worden deelgenomen. Er zullen presentaties zijn van telers en technologieleveranciers die hun ervaringen zullen delen en zich zullen uitspreken over het potentieel van slimme tuinbouw in de ASEAN-landen.

Bevestigde sprekers:
  • Shigeo Fujii, een Aziatisch zwaargewicht in de levensmiddelensector en voorzitter van Agriincubator Inc. Dit bedrijf creëert nieuwe waardeketens door innovaties in de productie, verwerking en distributie van landbouwproducten. Verder wijdt Fujii zich aan het bevorderen van goede landbouwpraktijken als bestuurslid van GlobalGAP en aan grotere deelname van vrouwen in de landbouwsector als directeur van een werkgroep voor 'vrouwen en de toekomst van de landbouw'. Ook doceert hij voedselveiligheid aan de Faculteit Tuinbouw van de Chiba University en agribusiness aan de Faculteit Economie van de Kindai University.
  • Bram Koppert, Area Manager Asia Pacific bij Koppert Biological Systems. Koppert produceert biologische oplossingen om telers op een meer duurzame manier uitdagingen te helpen aanpakken. Door natuurlijke vijanden en oplossingen in de teelt te ontwikkelen, helpt Koppert de behoefte aan chemische teeltoplossingen te verminderen en de landbouw minder belastend te maken voor het milieu.
  • Arjen Janmaat van HortiMax. Janmaat zal zijn ervaringen delen met de slimme irrigatie en kasklimaattechnologieën van HortiMax. De aanpasbare klimaattechnologie-toepassingen van Hortimax helpen telers efficiënter te produceren met behulp van automatisering.
  • Thomas Ruiter, Agri Solutions Asia. Dit bedrijf biedt een brede selectie kastechnologie die flink is aangepast aan de lokale teeltomstandigheden in Aziatische landen. Agri Solutions Asia heeft een gebruiksklaar kassysteem ontwikkeld dat met succes is getest en in de praktijk is gebruikt in Thailand en andere Aziatische landen. Ruiter zal het hebben over de ontwikkelingen in de landbouw in Azië en de noodzaak om deze veranderende markt met een veranderde aanpak te benaderen.

Horti Asia vindt plaats van 15 tot 17 maart in Bangkok, Thailand. Voor meer informatie over de beurs, het seminar of het bezoeken of deelnemen aan Horti Asia kunt u terecht op www.hortiasia.net



Publicatiedatum: