Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
23 februari, Poeldijk

De Energietransitie en Europa

CDA Westland, de Europese Volkspartij en Karin Zwinkels organiseren op donderdag 23 februari een tuinbouwmanifestatie met als thema 'De energietransitie en Europa'. Naast veel sprekers uit het veld, zullen Kandidaat Kamerlid Karin Zwinkels en Lid van het Europees Parlement Annie Schreijer presenteren en in discussie gaan over de energietransitie in de tuinbouw en in het algemeen, en het belang en de kansen van Europa voor de uitdagingen waar de Greenport voor staan.

De tuinbouwsector en de greenport als geheel staan voor vele uitdagingen. Karin Zwinkels: "Wij hebben de wereld te leen van onze kinderen en kleinkinderen. Wij moeten de nieuwe generaties een wereld achterlaten waarin zij veilig en gezond hun toekomst kunnen opbouwen. De sector heeft hier een belangrijke rol in."

Een belangrijk onderdeel van dit geheel is de energietransitie; het overgaan van fossiele naar duurzame energiebronnen als zon, wind, water een aardwarmte. De glastuinbouwsector is hierin innovatief en vooruitstrevend. Hoe gaan we de komende jaren toewerken naar die transitie? Arno van Scheijndel (Westland Infra), Marco van Soerland (Trias Westland) en Huibert van Rossum (Haven Rotterdam) zullen vanuit hun ervaring vertellen over de transitie in de praktijk en hierover in discussie gaan met Annie Schreijer en Karin Zwinkels.

Om de innovatie en de opgaven op het gebied van voedselzekerheid en voedselkwaliteit zo goed mogelijk vanuit deze omgeving over de wereld te krijgen is er een gelijk speelveld nodig voor alle partijen in Europa. Hierbij kan gedacht worden aan wet- en regelgeving op het gebied van gewasbescherming, normen voor waterkwaliteit, arbeidsmarkt, maar ook zeker bij het toekennen van subsidies vanuit het Jünckerfonds. Jos van der Knaap, bestuurslid LTO Glaskracht, zal spreken over ervaringen van ondernemers. Karin Zwinkels en Annie Schreijer zullen spreken over hun ervaringen in de lokale en Europese politiek en de ambities voor de nieuwe kabinetsperiode. De sessie wordt afgesloten met een paneldiscussie.

Locatie: Westland Infra, Nieuweweg 1, Poeldijk
Datum: 23 februari 2017
Tijd: 15:00-18:00
Publicatiedatum: