Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trias Westland wil eind april realisatie starten

De realisatie van het project Trias Westland heeft een klein halfjaar vertraging opgelopen. Reden is dat vorig jaar is gezocht naar een geschikte partij die als hoofdaannemer de boringen wilde realiseren, maar boorbedrijven blijken nog niet ingericht op een dergelijke rol. Daarom is besloten de booractiviteiten los aan te besteden en als projectteam zelf de regie te voeren.

Eind december zijn alle offerteaanvragen met betrekking tot de boringen verstuurd. Inmiddels is circa 85% van deze offertes binnen. Deze offertes zijn in lijn met de investeringsramingen. Deze maand starten de onderhandelingen met de aanbiedende partijen en gaan we over tot de voorlopige gunning. Ook starten deze maand de banken hun besluitvormingsproces. Daarna moeten de afspraken worden uitgewerkt in de financieringsdocumentatie. Trias ligt op koers naar 'financial close' en start realisatie eind april.

In gesprek met omwonenden, bedrijven en instellingen
Nu de realisatie van het project dichterbij komt, neemt ook het belang van communicatie met de mensen, bedrijven en instellingen, zoals scholen, in de omgeving toe. Door vooraf (verkeers)maatregelen te treffen en de weggebruikers goed te informeren, beperkt Trias de hinder en laten ze de uitvoering zo veilig mogelijk verlopen. Ze zijn en blijven in gesprek met omwonenden, bedrijven en instellingen om te kijken wat ze kunnen doen om problemen tijdens de uitvoering te voorkomen en hinder te beperken.

Het project heeft in september een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd voor direct omwonenden en dit voorjaar volgt een tweede overleg. Ook stemmen ze de werkzaamheden intensief af met de provincie, die infrastructurele projecten in het gebied voorbereidt. Sinds vorig najaar is een omgevingsmanager bij het project Trias Westland betrokken. De omgevingsmanager is het centrale, laagdrempelige aanspreekpunt voor omwonenden, bedrijven en instellingen.

Voor meer informatie:
www.triaswestland.nl
Publicatiedatum: