Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten zoeken bedrijven voor onderzoek in Mexico

Aankomende zomer zullen 18 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam afreizen naar Mexico. Onder de vlag van het International Research Project (IRP) zullen zij voor verschillende bedrijven de kansen, mogelijkheden en risico's in Mexico onderzoeken.

Het International Research Project (IRP) reist jaarlijks naar een opkomende economie om hier onderzoek te doen voor Nederlandse bedrijven. Dit jaar staat Mexico op de planning. Er is gekozen voor Mexico om hun strategische locatie, aantrekkelijk investeringsklimaat en het land is rijk aan grondstoffen. Voor de agri- en horticultuur sector is Mexico in het bijzonder interessant doordat er een zeer gunstige klimaat is. Mexico is de grootste producent van avocado's, citroenen en limoenen ter wereld. Er liggen in Mexico dan ook veel kansen voor onder andere kassen productie, duurzaamheid, export en import van fruit en groenten, en niet te vergeten in de veeteelt industrie. In 2017 staan de maanden juni, juli, september en oktober in het teken van het exploreren van internationale mogelijkheden. Op dit moment is het IRP nog benaderbaar voor het uitvoeren van onderzoek.



Studenten aan het roer
Het onderzoek wordt uitgevoerd door 18 enthousiaste studenten. Het gehele project ligt in de handen van de studenten. Van het werven van opdrachtgevers, medestudenten tot aan het benaderen van begeleidende professoren van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam word door hen gecoördineerd en uitgevoerd. Iedere student heeft een andere – business gerelateerde – achtergrond. Hierdoor is het IRP in het bezit van een multidisciplinair kennisaanbod en kunnen er veel verschillende type onderzoeken worden aangeboden. In het verleden heeft dit project zich meerdere malen bewezen op het gebied van procesoptimalisatie, leveranciers/afnemers, samenwerkingsverbanden, marktanalyses en concurrentie analyses. Op deze manier kan deze stichting binnen vier maanden relevante en praktische inzichten leveren voor ieder bedrijf.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel en dankzij de samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en verschillende professoren en beroepsprofessionals is er een garantie op kwalitatief hoogstaand, onafhankelijk onderzoek. Hiernaast heeft het IRP geen winstoogmerk waardoor de onderzoeken kunnen worden gedaan tegen kostprijs.

Voor meer informatie:
IRP
Maud Schoute
Maud.Schoute@irp-maa.nl

Timo van de Laar
Timo.vandeLaar@irp-maa.nl​
www.irp.ma-amsterdam.nl
Publicatiedatum: