Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De wetenschap van de smaak, de kunst van de geur

Een geweldige smaak staat weer bovenaan de agenda van de groenten- en fruittelers. Waarom houden mensen van tomaten? Waarschijnlijk niet om hun weerstand tegen ziektes of om hun houdbaarheid. Mensen houden van tomaten om de smaak en de textuur volgens onderzoekswetenschapper en biochemicus van het Ontario Vineland Research and Innovation Centre, een non-profit onderzoeksinstituut ter promotie van de tuinbouw in Ontario, Canada. Maar lange tijd zijn bij het telen van groenten en fruit de zogeheten ´consumentenkenmerken´ zoals smaak genegeerd ten faveure van ´productiekenmerken´. De consument is volgens hem gewend geraakt aan het smakeloze supermarktaanbod van groenten en fruit en dat wil Liscombe veranderen.
Publicatiedatum: