Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koerdistan wil wortelproductie verhogen met Nederlands zaad

De bodem en het klimaat in Koerdistan zijn uitermate geschikt om wortels te telen. Dat kan het land miljoenen aan import van wortels schelen.

Haval Kamal Agha, supervisor van een project om de wortelproductie op te zetten: "We hebben twee jaar lang drie soorten wortelzaden uit Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten onderzocht en hebben ontdekt dat de Nederlandse zaden uitstekend geschikt zijn voor de bodem in Koerdistan. Daarom hebben we als experiment wortels gezaaid voor 50 boeren op een gebied van 612.500 vierkante meter op 45 verschillende plaatsen in Koerdistan."

Cijfers van het Ministerie van Handel en Industrie van Koerdistan laten zien dat het land de afgelopen drie jaar meer dan 38 miljoen dollar heeft uitgegeven aan de import van wortels en aanverwante producten uit Turkije en Iran. In de toekomst wil men proberen de wortelteelt te ontwikkelen omdat de vraag hoog is en de omstandigheden in Koerdistan gunstig zijn.
Publicatiedatum: