Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met Calsa-Weiss

Veg@table: zelf thuis groenten telen

Tholen - Vorig jaar werd Archiduc geïntroduceerd tijdens de Fruit Logistica, een DIY-kit met champignons. Dit jaar kwam het bedrijf met een nieuw concept voor groenten, genaamd Veg@table. "Hiermee kunnen consumenten het hele jaar door zelf thuis sla en kruiden telen in een miniserre met biogrond en biozaadjes. Verser kan niet", vertelt Hilde Lapierre die samen met haar man Steven Van Robays het bedrijf runt. "Een moestuin aan de muur, zonder onkruid, ideaal toch?"



"De groenten en kruiden kunnen binnen of buiten worden geteeld in een speciale pot. Na de oogst kan de consument vijf maal opnieuw zaaien en oogsten: het ganse jaar je eigen vers groen op het bord. Het mooie is dat er bij dit concept geen afval is, je oogst wat je wenst en laat de rest maar groeien. Je plukt je eigen slamix, alles kan worden geconsumeerd. Eenvoudig te telen en gebruiksvriendelijk voor jong en oud. Er zijn ondertussen al een twaalftal groenten en kruidensoorten beschikbaar en naargelang de vraag zullen er nog meer volgen. Naast deze planten kan men ook een bijbehorend plantenrek aanschaffen. Hieraan kunnen zes potten gehangen worden die perfect passen. Er zit onderin de pot een gaatje: die kan worden geopend om het water eruit te laten als het hard heeft geregend bijvoorbeeld."



Introductie in april

Het nieuwe concept komt half april op de markt. "Er is al veel interesse uit verschillende Europese landen. Het leuke is dat ons concept uniek is, het is nog nergens verkrijgbaar. Tijdens Fruit Logistica waren de reacties heel positief. We hopen op een goede verkoop! Ook de champignonkist doet het goed. Zelfs zonder publiciteit blijft de vraag stijgen."



Samenwerking met Calsa
Voor de verkoop, logistiek en export van alle Archiduc-producten wordt nauw samengewerkt met exporteur Calsa-Weiss. "Dit bedrijf is een expert in groenten en fruit, wereldwijd. Wij zochten nog een partner en hebben de juiste gevonden", besluit Hilde.

Voor meer informatie:
Archiduc Usil bvba
Rostraat 35A
9930 Zomergem
België
T:+32 496 540 576
T:+32 497 495 555
info@archi-duc.be
www.archi-duc.be