Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerkingsovereenkomst getekend

WOW gaat verder als World Horti Center

Onlangs is voor de bouw van het WOW-gebouw de samenwerkingsovereenkomst tussen de opdrachtgever Onroerend Goed B.V. en de uitvoerende partijen Smiemans Projecten en Verkade Klimaat getekend. En dat niet alleen: na flink wat kritiek is er ook besloten de naam te wijzigen naar het World Horti Center.


Ondertekening van de overeenkomst tussen Onroerend Goed B.V. en Verkade Klimaat, door v.l.n.r. onderste rij: Peet van Adrichem (Demokwekerij Westland), John van Adrichem (PvA Financieel), Thomas Collignon (Verkade Klimaat), Johan Kos (Proeftuin Zwaagdijk), Mark Zwinkels (GFFX). V.l.n.r. bovenste rij: Wim van der Valk (Verkade Klimaat) en Ron van Luijk (AABnl)

Smiemans Projecten neemt de bouw van de bovenbouw van het innovatiecentrum voor haar rekening. Deze bestaat uit een glazen kasconstructie welke gebouwd wordt op de onderbouw van Eekhout Bouw. De verwachting is dat zij in week 12 (medio maart) hiermee gaan starten.



Zodra het gebouw wind- en waterdicht is (eind mei), start Verkade Klimaat met de aanleg van de verwarmingsinstallatie. In die periode zal ook worden gestart met de inrichting van het gebouw.


Ondertekening van de overeenkomst tussen Onroerend Goed B.V. en Smiemans Projecten, door v.l.n.r. onderste rij: Peet van Adrichem (Demokwekerij Westland), John van Adrichem (PvA Financieel), Jeroen Smiemans (Smiemans Projecten), Johan Kos (Proeftuin Zwaagdijk), Mark Zwinkels (GFFX). V.l.n.r. bovenste rij: Jan Valstar (Smiemans Projecten), Marc van Weerdenburg (Smiemans Projecten) en Maik Rodenrijs (AABnl)

Voorafgaand aan het ondertekenen van de overeenkomst vond het samenstellen van de aanbestedingsprocedure plaats d.m.v. het opstellen van bestekken, voorwaarden, offertevergelijkingen en het bijwonen van de aanbestedingsgesprekken. Dit gehele traject werd begeleid door AABnl.



Op dit moment zijn de funderingsbalken gestort met beton en wordt het leidingwerk onder de vloer aangebracht. Eind week 9 wordt verwacht de begane grond vloer te storten. In week 12 zal gestart worden met de staalconstructie en het dak.

Nieuwe naam: World Horti Center
Het kennis- & innovatiecentrum van de glastuinbouw, dat tot op heden bekend staat als WOW, wordt omgedoopt tot World Horti Center. Vanwege het almaar toenemende internationale karakter van het Nederlandse glastuinbouwcluster, ontstond er vanuit het brede bedrijfsleven de behoefte om de begrippen World en Horti toe te voegen aan de naam, zo maakt de organisatie achter het centrum bekend.

Voor meer informatie:
AAB
Tel:0174-637637
www.AABnl.nl
Publicatiedatum: