Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ClimaLED3: Dimbare LED-lampen en ventilatoren

Tijdens HortiContact in Gorinchem laat Qwestland de wereld kennismaken met het ClimaLED3-systeem. Het bestaat uit een dimbare LED-lichtbron en een afzonderlijk regelbare ventilator. "Energiebesparend en kostenverlagend", laten de ondernemers weten.



Optimale combinatie van licht en ventilatie
Iedere armatuur van het ClimaLED3 systeem bestaat uit een licht 3.0 oplossing en een ventilator. Door deze combinatie zijn warmte, licht en lucht optimaal te sturen en kan het klimaat in de kas beïnvloed worden. Zelfs als de lichtbron uit staat, is het mogelijk om de ventilator afzonderlijk te gebruiken.

Qwestland heeft ruim zeven jaar aan onderzoek en ontwikkeling gespendeerd en aan de hand van natuurkundige inzichten het systeem ontwikkeld. "Door de toenemende wereldbevolking, stijgende vraag naar voedsel en gebruik van fossiele brandstoffen is een een onbegrensde uitdaging voor de tuinbouwsector ontstaan en daar zijn we mee aan de slag gegaan", laatLaurent van der Ende van QWestland weten.



"Planten groeien al duizenden jaren op basis van het daglichtspectrum van de zon. Dit gehele spectrum hebben wij in onze lichtbron tot wit licht verwerkt. Zo kan het gewas op basis van alle soorten vitale energie groeien en bloeien. Door verticale ventilatie ontstaat een gelijkmatiger klimaat in de kas en wordt de schimmel- en ziektedruk verminderd. De gecirculeerde warmte dringt tegelijkertijd tot diep in het gewas door, waardoor kwekers zo'n 10 tot 50% minder energie nodig hebben om de gewenste temperatuur in de kas te bereiken."



Het bedrijf ziet mogelijkheden tot 40% besparing op energieverbruik, een hogere productie en een lage lichtonderschepping. "De groei verbeterd door het daglichtspectrum en een directere sturing op het klimaat is mogelijk. En je verlaagt de schimmel- en ziektedruk."

Bezoek Qwestland in stand 396 op de Horticontact.

Voor meer informatie:
Qwestland
www.qwestland.eu
Publicatiedatum: