Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

6% meer omzet Spaanse tuinbouwexport naar landen buiten EU

In vergelijking met dezelfde periode in 2015 is de Spaanse export van verse AGF naar landen buiten de EU in de periode van januari tot november 2016 met 8% afgenomen. De totale export komt neer op 712.893 ton, terwijl de waarde van dit volume met 6% is toegenomen tot €829,7 miljoen. Dit blijkt uit statistieken van de Spaanse douanedirectie, die zijn verwerkt door FEPEX.

De Spaanse export van glastuinbouwproducten naar markten buiten de EU was goed voor 6,4% van de totale export. De totale export kwam in de periode van januari tot november 2016 neer op 11,1 miljoen ton. De belangrijkste markt was met 94.655 ton Brazilië. Dit volume was 13% kleiner dan in dezelfde periode van 2015, maar had ook een toename in waarde van 27% tot €104,5 miljoen.

De export naar de Verenigde Arabische Emiraten nam met 3% toe tot 57.181 ton en had een stijging in waarde van 3% tot €61,1 miljoen. Voor Saoedi-Arabië gold een toename in exportvolume van 11% tot 41.948 ton met een stijging in waarde van 9% tot €44,4 miljoen. Canada importeerde 15% minder aan Spaanse AGF, al nam de waarde van het exportvolume naar Canada toe met 27% tot €104,5 miljoen.

Volgens FEPEX is het belangrijk om de export voortdurend te diversificeren naar nieuwe landen. Ondanks dat er in de afgelopen jaren sprake is geweest van groei, blijven de exportvolumes volgens het FEPEX klein.
Publicatiedatum: