Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria wil af van EU importverbod op bonen

De Nigerian Agricultural Quarantine Service (NAQS) werkt hard om de Europese Unie zover te krijg het importverbod voor lidstaten van bonen uit Nigeria opgeheven te krijgen.

De Coordinating Director van het bureau, Dr. Vincent Is Egbe, verklaarde dat er alles aan gedaan wordt om te bereiken dat de EU het importverbod voor 2019 opheft. Wijzend op de negatieve impact van het importverbod op de economie voegde hij er aan toe dat dergelijke importverboden in de toekomst voorkomen moeten worden. Volgens hem heeft de EU beloofd het verbod terug te draaien als de noodzakelijke maatregelen voor 2019 zijn doorgevoerd.

"We hebben in het verleden problemen gehad met bonen waardoor de Europese Unie Nigeria voor drie jaar uitsloot van de bonenimport. Dat is niet goed voor ons omdat de boeren niet meer dezelfde hoeveelheid kunnen exporteren als ze gewend waren. Het goede nieuws is dat als we de zaken voor 2019 op orde krijgen zij deze beslissing ongedaan zullen maken."