Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsbesprekingen EU en Marokko gaan door

De EU en Marokko zijn het eens geworden over de voortzetting van een agrarisch handelskoord. Het akkoord werd afgelopen dinsdag getekend.

"Dit is een modelsamenwerking, rijk en multidimensionaal. De EU en Marokko zijn vastbesloten dit zo te houden en nog verder te ontwikkelen." zei Federica Mogherini,het hoofd van Buitenlandse Zaken van de EU in een gezamenlijke verklaring met Nasser Bourita, Marokkaanse diplomaat, na besprekingen in Brussel. "Gesprekken tussen de EU en Marokko zullen doorgaan in een serene sfeer en wederzijds vertrouwen."

Marokko verbrak vorig jaar de diplomatieke banden met Brussel nadat een Europese rechtbank het handelskoord nietig had verklaard op grond dat het illegaal van toepassing was op de Westelijke Sahara. Dat is een voormalige Spaanse kolonie gecontroleerd door Rabat en waar het Polisario Front, gesteund door Algerije, vecht voor onafhankelijkheid. Deze beslissing is afgelopen december teruggedraaid.

De gezamenlijke verklaring luidt: "Gezien het strategische belang van de banden laten beide partijen weten aan het werk te willen gaan en op alle gebieden van gezamenlijk belang de samenwerking te bevorderen."