Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese kassen stimuleren Georgische groententeelt

Een officiële delegatie van de regering van Georgië en de regering van China bezocht onlangs een demokassencomplex in de gemeente Marneoeli. Aanwezig waren onder andere de Georgische minister van Landbouw, Levan Davitashvili, en de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Ji Yanchi.



Het moderne kassencomplex werd gebouwd door het Chinese bedrijf Hunan Agriculture Group op 5 hectare van het LEPL Scientific-Research Center van het Ministerie van Landbouw. Het complex bestaat uit 6 grote en 27 kleine kassen. Het doel van het project is het bevorderen van kassen en het verhogen van de groentenproductie in Georgië.

Levan Davitashvili: "Georgië werkt nauw samen met de Volksrepubliek China. In het kader van dit partnerschap zijn er een aantal belangrijke projecten uitgevoerd in de regio Kvemo Kartli. Deze zijn gericht op de introductie van moderne technologieën aan lokale telers, de bevordering van hun concurrentievermogen en verhoging van hun productie, zodat ze meer inkomsten kunnen verkrijgen en hun economische situatie verbeteren. Verder zal de groei van de lokale groentenproductie ons in staat stellen de handelsbalans in de levensmiddelensector te verbeteren, wat belangrijk is voor het economische welzijn van een land."

Telers kunnen hier theoretische en praktische vaardigheden ontwikkelen met betrekking tot de moderne groententeelt en leren over managementuitdagingen, ziektebestrijding in groenten, kassenbouw en het gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Volgens de Chinese ambassadeur staat het nut vast, de kassen zullen de telers mogelijkheden bieden om meer voordeel te behalen, hun kennis van moderne technologieën te verbeteren en hun oogst te vergroten. De introductie van moderne technologieën in de teelt zal het land in staat stellen om een groentenexporteur te worden. China deelt graag hun ervaring met Georgië.

Ook de regionale gouverneur van Kvemo Kartli, Paata Khizanashvili, beaamt dat dit soort kassen van groot belang is voor de regio omdat de lokale telers tegen minimale kosten over de moderne technologie kunnen leren en zo hun inkomen vergroten.

Het technische samenwerkingsproject tussen Georgië en China wordt uitgevoerd in het kader van een door beide partijen op 15 januari 2014 ondertekende samenwerkingsovereenkomst waarvoor 20 miljard yuan (3 miljard USD) werd verleend. De Hunan Province Group heeft succesvol een aantal projecten uitgevoerd op het gebied van ontwikkeling van menselijk potentieel in de landbouw, waaronder de organisatie van 6 cursussen in China voor 300 Georgische telers.
Publicatiedatum: