Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dak tegen algengroei, verdamping en vervuiling

Tholen - "Algengroei, verdamping, vervuiling in de wateropslag", somt Bas Fortuin van Genap op. "Dat zijn zaken waartegen je water wil beschermen." Het bedrijf introduceerde vorig jaar een nieuwe vrijstaande overkapping voor watersilo's.

In het afgelopen jaar zijn er meerdere van deze zowel waterdichte als waterdoorlatende overkappingen geleverd in landen met zware klimatologische omstandigheden zoals bijvoorbeeld Kazachstan en Canada. Juist vanwege die grote internationale belangstelling voor deze oplossing toont Genap op de Horticontact wederom deze vrijstaande overkapping.


 
Genap ontwikkelde een vrijstaande overkapping waarmee zowel nieuwe als bestaande watersilo's beschermd kunnen worden tegen vervuiling, UV straling en verdamping. Groot voordeel is dat de overkapping over zowel stalen als betonnen silo's geplaatst kan worden zonder aanpassingen aan de silo te hoeven doen.
 
De dakconstructie – onder andere bestaande uit getoogde, stalen buizen - wordt gedragen door stevige staanders die weer zijn gemonteerd op betonpoeren rondom de silo. Voor extra stabiliteit wordt er bij diameters boven de 10 meter een centrale middenkolom geplaatst, die het dak ondersteunt. Daardoor is ook sneeuw- en windbelasting geen probleem.
 
De lichte, stalen buisconstructie is geïnspireerd door de kassenbouw. Daaroverheen wordt een kunststof doek gespannen. "Waterdoorlatend of juist volledig waterdicht, net wat de klant nodig heeft", laat Bas zien. "Omdat de silo vrijstaat, wordt hij niet belast door externe krachten." 
 
Met deze overkapping kunnen silo's tot een diameter van 15½ meter overdekt worden. "Dat zijn 80% van de silo's", verklaart Bas. "We richten ons zowel op nieuwe als op reeds in gebruik zijnde silo's, onafhankelijk welk merk. Door de eenvoudige constructie kan de klant 'm zelf installeren als dat gewenst is." 
 
Ontmoet Genap op de Horticontact op stand 244

Voor meer informatie:
Genap BV
Tel: +31 (0)314 661644