Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
19 t/m 21 april, Shouguang

Greenport op handelsreis naar China

Burgemeester van de Stadt van de gemeente Lansingerland is door de burgemeester van Shouguang (grootste glastuinbouwgemeente van China) gevraagd om een Nederlandse Greenport Handelsdelegatie naar China te leiden. De reis vindt plaats tijdens de grootste Agri-Expo van China in Shouguang van 19 tot en met 21 april 2017. Er hebben zich al veel bedrijven uit de Greenport Westland Oostland aangemeld, maar ook uit andere sectoren. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

China – Lansingerland: economische banden
De gemeente Lansingerland en haar ondernemers hebben zich de afgelopen jaren op eigen kracht, ook in de beeldvorming, ontwikkeld tot meest innovatieve glastuinbouwgemeente van de wereld. Met name de intensieve lobby vanuit de gemeente, de economische stedenband met Yangling, de Chinese activiteiten van onze Lansingerlandse bedrijven in China en de komst van het eerste Chinese productiebedrijf van Europa (Shouguang Vegetable Industry Holding Group) naar Berkel en Rodenrijs hebben hieraan bijgedragen. Pieter van de Stadt: "Na jarenlange intensieve overheidscontacten met China is het nu tijd voor ons bedrijfsleven om te oogsten."

De gemeente Lansingerland is naast delegatieleider ook eregast tijdens de openingsceremonie van de beurs. Pieter van de Stadt: "Dankzij onze uitstekende banden met Shouguang en de Expo-organisatie, krijgen we de beschikking over een heus Holland Paviljoen van 4.000 m2, onze bedrijven mogen daar gratis hun bedrijfsstand neerzetten. Ook de gemeente Lansingerland en de Nederlandse Ambassade krijgen ieder een gratis eigen stand." Het Lansingerlandse bedrijf Anthura gaat de zogenoemde "Flower Exhibition Area" in het Holland Paviljoen inrichten. In totaal is er plek voor 40 Nederlandse bedrijven.

Acquisitie voor de Expo vindt plaats vanuit Shouguang Vegetable Industry Holding Group in Berkel & Rodenrijs, tel: (010) 511 99 34.

Handelscontacten en Matchmaking
Wethouder Abee is gevraagd om voorafgaande aan de intensieve matchmaking sessies een presentatie te verzorgen over de Nederlandse Greenport in het algemeen en de Lansingerlandse in het bijzonder. Wethouder Economische Zaken Abee: "Ik heb gezien hoe belangrijk het is in China om als overheid je bedrijfsleven actief te ondersteunen in hun contacten en een goed informeel netwerk op te bouwen. Dat kost veel tijd en inzet maar is echt nodig om tot succesvolle resultaten te komen. Wij openen de deuren waarachter serieuze Chinese bedrijven zitten die interessant zijn voor ons bedrijfsleven om zaken mee te doen." Tijdens de meerdaagse matchmaking sessies worden de Nederlandse bedrijven proactief in contact gebracht met Chinese counterparts.

De Shouguang Agri-Expo trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers waarvan 1 miljoen business to business. Dit jaar is deelname aan de beurs voor delegatieleden van de Lansingerlandse handelsmissie dus geheel gratis.

Bron: Gemeente Lansingerland
Publicatiedatum: