Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit Logistica van start: staking op Berlijnse luchthavens

Tholen - In Berlijn is de Fruit Logistica vandaag van start gegaan. Stakingen op de Berlijnse vliegvelden Tegel en Schönefeld vanochtend zorgden voor vertragingen bij beursbezoekers. Veel mensen kozen er dan maar voor om vanuit Nederland de auto te pakken naar de Duitse hoofdstad.

Staking
Gisteren kondigde het grondpersoneel van beide Berlijnse luchthavens, Tegel en Schönefeld, aan om woensdag 8 februari te staken tussen 5.00 en 11.00 uur. Voordat de bezoekers van de beurs stonden, werden al vertragingen en/of uitvallende vluchten verwacht.

En dat bleek een terechte verwachting. Een flink aantal verwachte reizigers is nog steeds niet op de beurs verschenen en het vliegschema is flink in de war. De meeste Nederlanders hebben er daarom gekozen met de auto naar Berlijn af te reizen, wat natuurlijk wat langer duurt dan vliegen.



Hortilux staat met Hortisense op de beurs. De eerste klant voor het nieuwe platform is al gevonden.


De dames van Svensson staan direct bij de ingang van hal 3.2

Groei
De beurs in Berlijn maakte qua tuinbouw een flinke groei door de afgelopen jaren. Toen eerst de grotere, marktbewuste telers besloten af te reizen naar Berlijn, volgden al snel de toeleveranciers. Inmiddels vormen kassenbouwers, handelsbedrijven en technische leveranciers een vaste waarde in de Nederlandse hal 3. Ook in de naastgelegen hal 1 zijn diverse partijen uit de tuinbouw te vinden.


Bij Hazera zijn ze helemaal klaar voor de beurs


Sylvia van Kompany begint de dag met een bakkie bij Ton en Susan van Best of Four