Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carbon Gold brengt BioChar op de Nederlandse markt

Carbon Gold staat met de verrijkte BioChar producten op de Nederlandse tuinbouwmarkt tijdens de HortiContact 2017 op 14 - 16 februari in Gorinchem. De BioChar producten zijn nieuw in Nederland




De verrijkte BioChar producten van Carbon Gold worden toegevoegd aan grond en voedingsbodems en combineren goede bacteriën, schimmels en spoormineralen met een zeer poreuze en stabiele vorm van houtskool dat bekend staat als BioChar. De mix stelt telers in staat de gezondheid en opbrengst van gewassen in zowel conventionele als organische groeisystemen op duurzame manier te verbeteren.

De producten van Carbon Gold zijn getest op zowel organische grond als op verschillende conventionele voedingsbodems waaronder kokosvezel, steenwol en turf door Engelse en Europese telers gedurende vele seizoenen. De opbrengsten zijn telkens significant hoger dan de controlegewassen.

Cor-Jan van der Elzen, de commerciële manager voor Europa: "Een toenemend aantal telers over heel Nederland en Duitsland plukt de vruchten van de verrijkte BioChar in hun productiesystemen. We kijken er naar uit deze markt te vergroten tijdens dit belangrijke evenement. De verrijkte BioChar van Carbon Gold verbetert de wortelmorfologie en verbetert de weerstand tegen veelvoorkomende kasziektes zoals de gekke wortelziekte, botrytis en meeldauw. De waarde van dit product als toevoeging aan de grond is gemaximaliseerd omdat het gemengd is met goede micro-organismes die zich aan de BioChar en zorgt ervoor dat de wortels minder blootstaan aan pathogenen."

De experts van de Universiteit van Wageningen hebben geconcludeerd dat BioChar als vervanger kan dienen voor turf in potgrond. Chris Blok, project manager Voedingsbodems en Plantvoeding van de Wageningen UR kastuinbouw, concludeert uit een speciaal onderzoeksprogramma dat bepaalde types BioChar zeer geschikt zijn als toevoeging aan potgrond voor de commerciële tuinbouw. Deze BioChar kan tenminste 15% van de turf in potgrond vervangen zonder opbrengstverlies of aanpassingen aan het bemestingsschema.

Carbon Gold exposeert op de HortiContact 2017, stand 424, in Gorinchem van 14 tot 16 februari.


Voor meer informatie:
Carbon Gold
sales@carbongold.com