Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slecht seizoen voor Italiaanse venkeltelers

"In januari hebben we maar half zoveel venkel kunnen vermarkten als verwacht. Het weer in Zuid-Italië heeft ons parten gespeeld en het hele seizoen kan als verloren beschouwd worden," vertelt Marco Babbi van Caligari&Babbi uit Savignano sul Rubicone (Forlì-Cesena).



"Ruim 50% van de productie is verwoest door vorst, sneeuw, wind en regen. In Basilicata gingen 20 hectare verloren als gevolg van een hagelstorm. Er zijn maar kleine volumes venkel over waarvan de kwaliteit lang niet altijd goed is."

De retailprijzen zijn hoger dan gebruikelijk: rond de €3 per kilo. Normaal bedraagt de kiloprijs gemiddeld €2. "Niemand maakt winst en omdat er nauwelijks aanvoer is, wordt er niet gespeculeerd. Gezien de huidige omstandigheden zou de prijs rond de €4 moeten liggen. Alleen telers die hun oogst deels hebben weten te redden, houden er iets aan over maar dit is eigenlijk ook alleen maar een compensatie voor eerdere tegenvallende seizoenen." 



"De planten zijn beschadigd, ook de exemplaren die pas later zouden gaan produceren. De vorst heeft dus ook een deel van onze toekomstige oogst verwoest. Ik verwacht dat de productie van latere rassen met zo'n 30% verminderd zal zijn."

Caligari&Babbi is aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn.



Contact:
Caligari & Babbi srl
Via E. Bevilacqua, 17
Savignano su Rubicone (FC)
Tel.: (+39) 0541 942599
Fax: (+39) 0541 201919
Email: commerciale@ortofruttacaligari.com
Web: www.finocchioitaliano.com
Publicatiedatum: