Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe stroomkabel naar Agriport A7

Vanwege alle nieuwe ontwikkelingen op Agriport wordt een ondergrondse hoogspanningsleiding getrokken van transformatorstation Westwoud naar het trafostation van de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). Om de energietoevoer te garanderen en de kabel te beschermen tegen toekomstige grondwerken is een nieuw bestemmingsplan nodig.

Ontwikkelingsbedrijf NHN is vanaf het begin nauw betrokken bij de acquisitie van internationale ondernemers, waaronder Microsoft. Samen met regionale en landelijke partners blijven ze werken aan de verdere ontwikkeling van Agriport tot hub voor datacenterontwikkelingen in combinatie met innovatieve energie-oplossingen.

Jack Kranenburg, commercieel directeur van Agriport: "En dan te bedenken dat er tien jaar geleden nog geen kassen stonden in de Wieringermeer en dat we acht jaar terug niet eens wisten wat datacenters waren. Ik ben erg trots dat we er met zijn allen in geslaagd zijn om zo'n omwenteling te realiseren in het gebied waarin we wonen en werken. Dat we hier bouwen aan een cluster waar in Nederland en de wereld over gesproken wordt.''

Door in te stemmen met een nieuw bestemmingsplan voor de hoogspanningskabel laat ook het college van Hollands Kroon zien dat ze in Agriport een belangrijke troef zien voor de regionale werkgelegenheid en duurzaamheidsambities.

Voor meer informatie:
Ontwikkelingsbedrijf NHN
Comeniusstraat 10
1817 MS Alkmaar
Tel: +31 (0)72-5195774
info@nhn.nl
nhn.nl
Publicatiedatum: