Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijk jaar voor Spaanse tomatenveredelaars

"Tot nu toe is het een zwaar jaar geweest, want de klimaatproblematiek heeft het moeilijk gemaakt selecties te maken en er zeker van te zijn dat de rassen naar verwachting zullen presteren," zeggen vertegenwoordigers van ISI Sementi Spa, dat zich wijdt aan voedselgenetica, vooral in tomaten en sla. Door de abnormale weersomstandigheden dit jaar is het onmogelijk geweest om te weten hoe geselecteerde planten en zaden zich zouden gedragen. "Het is riskant, omdat de rassen die in de proefperiode niet goed presteren worden afgedaan terwijl er elders mogelijk veel vraag naar is."



Anderzijds hebben de tomatenproeven in Almería geholpen bij het selecteren van de meest resistente tomatenrassen. Microscheurtjes beïnvloeden dit jaar de teelt door de extreme weersomstandigheden. Maar "als ze dit jaar overleven, zijn we er zeker van dat ze praktisch alle klimatologische tegenslagen kunnen weerstaan." 

Meer informatie:
Albert Alcon
ISI Sementi SPA
Tel. +34 691400027
Publicatiedatum: