Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Flandria-aubergines ruim 5,62 per kilo

De eerste Flandria aubergines van sortering 225 werden op 3 februari bij BelOrta aangeleverd door producenten Heulens uit Vremde en Topa uit Jabbeke en aangekocht door Fruithandel Sebrechts en Vanderpooten-Anckaert aan € 5,62/kg.


Bruno Vuerinckx (BelOrta), Roger de Wachter (Fruithandel Sebrechts) en
Eddy Vanderpooten (Vanderpooten-Anckaert).

Belgisch marktleider in aubergines
In 2016 werden bij BelOrta ruim 11.100.000 kg Flandria aubergines aangevoerd, zowel van Belgische- als van Nederlandse origine. Het areaal in 2017 zal ongeveer vergelijkbaar zijn als vorig jaar nl. 22 ha. De laatste jaren zit de productie in de lift. Deze stijging is vooral te danken aan de groeiende populariteit van de mediterrane keuken. Het hoofdseizoen bij BelOrta valt tussen mei en augustus, met juli en augustus als absolute topmaanden in de aanvoer.

Uitgebreid aubergineassortiment

In het assortiment aubergines telt BelOrta ondertussen diverse specialties zoals de Turkse, de witte, ronde en de gestreepte (graffiti) varianten. Sinds een paar jaar biedt BelOrta het aubergine Oven & Grill pack aan en maakt het de consument zo nog makkelijker om te grillen. "Met dit handige pakket heb je alle noodzakelijke ingrediënten om zelf aan de slag te gaan op de barbecue en in de oven. In de zomer van 2016 riepen de aubergineproducenten van BelOrta alle Belgen op om een foto te nemen van hun favoriete auberginegerecht. Als hoofdprijs werden tien trendy feloranje barbecuetoestellen uitgedeeld. Deze succesvolle promotiecampagne krijgt zeker een vervolg dit nieuwe seizoen."

www.belorta.be


Publicatiedatum: