Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2017 is hét jaar van de digitalisering

Tijdens de Floricode relatiedag op 2 februari is het programma 'SMART Digital Delta' als onderdeel van de Roadmap Next Economy door Greenport Westland-Oostland en TNO gepresenteerd aan de sierteeltsector. Voor de sierteelt is 2017 hét jaar van de digitalisering.

Tijdens de relatiedag van Floricode werd een veelheid van nieuwe ICT-toepassingen gepresenteerd die tuinbouwondernemers helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, een betere marktpositie te verwerven en daarmee hun concurrentiepositie te versterken.


Studenten van Hogeschool InHolland voeren proeven uit in de kas met drones uitgerust met camera's en sensoren

'SMART Digital Delta'
Greenport Westland-Oostland presenteerde 'Growing as a Service'. Het idee is hierbij dat door de inzet van onder meer sensoren, big data, de 'cloud' en slimme algoritmes de teelt en handel van tuinbouwproducten gedigitaliseerd worden. Dit maakt niet alleen een verdere optimalisatie van de teelt mogelijk, maar opent ook de weg naar telen en handelen op afstand waarbij de consument centraal staat.

'Drones in de kas'
Studenten van Hogeschool In Holland werken aan de ontwikkeling van drones die in de kas over het gewas kunnen vliegen om met sensoren de plantengroei te analyseren en ziekten en plagen te detecteren. De geautomatiseerde verwerking van de gemeten data tot gerichte analyses en adviezen is dé uitdaging voor deze studenten.

'3-D boeketten'
Bloomy Pro heeft software ontwikkeld waarmee boeketten in 3-D kunnen worden samengesteld. Door het boeket in 3-D te roteren op het scherm kan de gebruiker bepalen of de juiste bloemen in het boeket zijn opgenomen en of de verpakking de juiste kleur en grootte heeft. De kostprijs van een dergelijk boeket wordt ook berekend en de bestelling kan direct 'in de winkelwagen' worden opgenomen.

'Sustainable Sourcing Scan'
Duurzaamheid wordt voor alle bedrijven in de sector van steeds groter belang. Om een handelsbedrijf in staat te stellen het percentage duurzame inkoop vast te stellen is door FloriData in samenwerking met Floricode in het kader van het 'Flower Sustainable Initiative' een tool ontwikkeld. Op basis van de inkoopdata van een bedrijf bepaalt deze tool in welke mate de producten duurzaam zijn geproduceerd. Gestandaardiseerde GPC-productcodes en actuele gegevens van de gecertificeerde bedrijven zoals van MPS en Global GAP zijn daarvoor belangrijke input.

Complete sierteeltsector
Floricode is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen de VKC en Florecom. Floricode zorgt samen met en voor alle partijen in de sierteeltketen voor de registratie en codering van sierteeltproducten en het ontwikkelen, beheren en toepassen van standaardberichten. Het gebruik ervan helpt bedrijven om informatie gemakkelijker digitaal uit te wisselen. De afhandeling van orders, logistiek en administratie wordt eenvoudiger. Het resultaat is snelheid, efficiency en lagere kosten. Sierteeltbedrijven en hun softwareleveranciers weten Floricode te vinden. Kortom Floricode ondersteunt hiermee belanghebbende bedrijven in de gehele sierteelt.


Voor meer informatie:
Floricode
Postbus 115
2370 AC Roelofarendsveen
T: (071) 305 1570
F: (071) 305 1577
E: info@floricode.com
www.floricode.com
Publicatiedatum: