Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

29% Ierse kinderen eet niet genoeg groenten en fruit

Kinderen in Ierland eten te weinig groenten en fruit. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat veel Ierse kinderen niet eens weten waar hun eten vandaan komt. Eén op de zeven kinderen denkt dat groenten en fruit afkomstig zijn uit de supermarkt. 

Michael Kelly, oprichter van Grow it Yourself, is een initiatief gestart met het doel om kinderen hun eigen voedsel te laten verbouwen. 29% van de kinderen eet niet genoeg groenten en fruit. Michael Kelly heeft de overheid opgeroepen om een leerplan voor voedsel te maken. Michael Kelly: "Bij kinderen tussen de vijf en zes jaar komt het het meest voor dat ze denken dat groenten en fruit ontstaan in de supermarkt. Soms denken kinderen ouder dan elf dat ook nog. Eén van de meest belangrijke stappen die de overheid kan maken, is om een onderwijsprogramma voor voeding te maken. Onderzoek wijst uit dat ouders dit ook willen."

De Sow and Grow campagne van dit jaar zal 45.000 basisschool leerlingen leren hoe ze hun eigen voedsel kunnen groeien. Hierdoor is het in de afgelopen vijf jaar gelukt om 100.000 kinderen te leren hoe ze hun groenten kunnen kweken. Kelly: De kinderen leerden niet alleen het groeiproces van een plant, maar ze kregen ook plezier in het verbouwen en eten van hun eigen voeding."
Publicatiedatum: