Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe mixverpakking uien en bieten

Nieuw dit jaar is de rode biet Candy, een prachtig gestreepte soort. "We hebben een zeer innovatieve bietenteler in de groep", aldus Stephen. "Deze biet heeft met z'n levendige kleur een enorm potentie in de kant-en-klare-groentensector. We hebben ook een heel mooie gele biet met een fantastische smaak."

Er zullen natuurlijk Britse zoete rode uien worden getoond, die vorig jaar werden uitgelicht en die nu in drie Britse ketens worden verkocht. "We werken ook samen met een Nederlands bedrijf en werken aan meer opties voor zoete rode uien in Europese ketens. Ze zijn reeds populair in Zuid-Afrika, waar we dit jaar veel naartoe hebben geëxporteerd", vertelt Stephen.



Bedfordshire Growers komt ook met nieuwe mixverpakkingsopties voor uien. "Wij willen in supermarkten gemakkelijkere opties presenteren, zoals een mixverpakking met rode en gele uien, een verpakking met uien en sjalotjes, en een verpakking met uien, sjalotjes en knoflook. Ook met andere groenten doen ze het: gemengde paprika's en groenten zijn al lange tijd enorm populaire verpakkingen", aldus Stephen. "Het draait allemaal om de technologie, want het stoppen van twee producten in één verpakking is geen nieuwe uitvinding. Het moet gewoon geïntroduceerd worden", vertelt Stephen.

"Rode uien zijn populair in salades en sandwiches, maar mensen koken nog steeds liever met gele uien en sjalotten zijn erg populair door alle kookprogramma's op tv: chefs gebruiken ze vaker als basisingrediënt. Het is dus interessant om ze allemaal in één verpakking aan te bieden. We streven ernaar het leven van onze klant te vergemakkelijken."

Fruit Logistica: Brits paviljoen, hal 8.2, stand A-07

Voor meer informatie:
Stephen Hedderly
Bedfordshire Growers
Tel: +447964974369
E-mail: stephen.hedderly@bedgrow.co.uk
Publicatiedatum: