Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Amerikanen hebben minder beschikking over groenten dan 10 jaar geleden
Volgens data van het ERS is het aanbod van groenten en peulvruchten beschikbaar voor consumptie per persoon gegroeid van 328 pounds in 1970 tot 424 pounds in 2004. Tussen 2004 en 2014 nam de beschikbaarheid van groenten en peulvruchten (bonen) per persoon af met 39 pounds tot 385 pounds. Verse aardappelen en verwerkte aardappelenproducten - ingevroren, conserven, gedroogd, en chips- waren verantwoordelijk voor de afname tussen 2004 en 2014. Gedurende de langere periode van 1970 tot 2014 nam de beschikbaarheid van verse groenten toe met 20 procent. Het totaal aan verse paprika´s, tomaten, uien, broccoli en komkommers samen groeide met 36 pounds in deze periode.
De beschikbaarheid van conserven, ingevroren en andere verwerkte groenten en peulvruchten nam toe van 174 pounds in 1970 tot 225 pounds in 1998, waarna de daling inzette tot 200 pounds in 2014.
Van dit diagram is op 27 januari 2017 een versie gepubliceerd in het ERS rapport Trends in voedselbeschikbaarheid en een beoordeling van de gevolgen van verminderde voedselbeschikbaarheid voor het voedingspatroon.