Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
overmatige hitte beperkt de productie niet meer:

Goede testresultaten met schuifdak boven insectennet

Het Cravo Demonstration and Training Center in Culiacan, Mexico heeft proeven gedaan om te bewijzen dat een boven een insectennet geïnstalleerd schuifdak de productie kan bevorderen en het oogstseizoen verlengen in vergelijking met een conventionele nettenkas, gewoon door met het dak regen en vocht te beheren en te voorkomen dat gewassen aan extreme hitte en kou worden blootgesteld.



Het onderstaande overzicht toont de in een conventionele nettenkas behaalde oogsten in vergelijking met de resultaten in het centrum tijdens het oogstseizoen 2015-2016. De geteste rassen waren gewassen die typisch in nettenkassen worden geteeld. De gewassen werden geteeld in de vollegrond met een eenvoudig druppelirrigatiesysteem dat ongeveer 69% minder water gebruikte per geoogste kilo dan in de gewone nettenkas.
 






Behalve het behalen van een aanzienlijke productiestijging bleek uit een 2015 uitgevoerd onafhankelijk houdbaarheidsonderzoek het volgende voor paprika's onder het schuifdak:
  • 13-21% dikkere vruchtwand (meer kg/doos)
  • 40% steviger (langere houdbaarheid)
  • 35% minder uitdroging na 15 dagen naoogstopslag (langere houdbaarheid)
Klik hier om het houdbaarheidsrapport te bekijken.

Deze resultaten mogen indrukwekkend lijken maar er zijn bijkomende strategieën die telers kunnen helpen "de markt sterker te benaderen wanneer overmatige hitte beperkend werkt."

Door Cravo toegepaste strategieën in het seizoen 2016-2017:
  • Het overplanten met 2-6 weken opschuiven in vergelijking met lokale telers
  • Op 15 augustus werden tomaten en gekleurde paprika's overgeplant en komkommers direct gezaaid bij temperaturen van 40-45ºC (104-113ºF) en een luchtvochtigheid van +80%

  • Het vergelijken van onder een schuifdak en in een gewone nettenkas geteelde transplantaties
  • Er werden onder beide omstandigheden jonge planten geteeld om de invloed vast te stellen van de ontwikkeling van jonge planten op een vroege oogst en de totale productie

  • Een aanplant gericht op de zomerproductie
  • Een tweede transplantatie zal op 1 maart worden verricht zodat de oogst begint wanneer conventionele (net)kassen uit productie zijn gegaan


Voor meer informatie
Cravo Equipment Ltd.
T: (1) 519-759-8226
F: (1) 519-752-0082
Publicatiedatum: