Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minichamp voegt kweekset Eryngii toe aan assortiment

Tholen - De pleurotus ostreatus, de eryngii en de shii-take. Geen idee wat het zijn? Dan heb je niet goed opgelet tijdens biologie. De champignonnenkweeksets van Minichamp gaan al meer dan twintig jaar heel Europa door. Toch is de markt niet uitontwikkeld, ziet Marc Domaniecki.


De stand van Minichamp op de IPM vorige week. Op de hele beurs was veel aandacht voor zelfkweekgroenten en bij Minichamp was dat niet anders.

Professioneel en consumenten
Het waren drukke dagen voor Marc Domaniecki van Minichamp, vorige week op de IPM. De populariteit van het thuis kweken van groenten en fruit zorgde voor flink wat aanloop op zijn stand. Van professioneel geïnteresseerden, maar ook van consumenten die graag meedoen aan deze trend.


Marc met de verschillende sets

Nieuwe variëteiten
Minichamp is al tientallen jaren actief met de thuiskweeksets voor champignons. Ze hebben bio-gecertificeerde Shiitake, Oesterzwam (geel en grijs) en natuurlijk ook bruine en witte champignons in het assortiment. "De witte champignon is en blijft het populairste", vertelt Marc. "Maar we zien ook dat de bijzondere variëteiten het beter doen. Mensen willen wat speciaals hebben." Daarom is het assortiment uitgebreid met de Eryngi, ofwel de Koningsoesterzwam. "Hij is smaakvol en ziet er mooi uit, dus ik verwacht dat hij snel gaat stijgen in de populariteit."


De nieuwe Eryngii thuiskweekset

Food en non-food retailers
Minichamp zet de producten af aan klanten binnen en buiten Europa. De retail is een belangrijke klant en dan valt het op dat de zelfkweeksets zowel naar de food als naar de non-food gaan. "Aandacht voor tuinieren en zelf groentes telen is er zowel bij supermarkten als bij non-food winkels", verklaart Marc.

De kweeksets gaan via Minichamps' eigen webshop ook direct naar de consument. "Los en in sets: In combinatie met een fles wijn, een shiitake-biertje of een fles sap in een cadeauverpakking. Dat zijn andere aantallen dan als je de retail bedient, maar daarmee houd je wel het contact met je eindgebruiker."


Voor meer informatie:
Marc Domaniecki
Minichamp
Ruttenweg 2
5961 PR Horst
06 13113578
077 3987926
info@minichamp.nl
www.minichamp.nl