Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etiketuitbreiding Latitude en definitieve overname door Certis

Mitsui & Co. heeft het zaadontsmettingsmiddel Latitude overgenomen van Monsanto. Deze wereldwijde overeenkomst is per 1 februari 2017 definitief. Latitude XL heeft vorige week een uitbreiding gekregen met de gewassen triticale en spelt. Hiermee is het product breder inzetbaar in de graanteelt.

Alle rechten van de Latitude producten zijn overgenomen door Mitsui. De dochterbedrijven Certis Europe en Spiess-Urania zullen per 1 februari de verkoop en marketingactiviteiten gaan verzorgen in de diverse landen, zowel binnen als buiten Europa. De bestaande merken en producten zullen in de markt worden voortgezet.

Latitude is een belangrijke basis voor de bestrijding van de ziekte tarwehalmdoder in de graanteelt, die veroorzaakt wordt door de bodemschimmel Gaeumannomyces graminis var tritici. Latitude reduceert de ziektesymptomen, wat resulteert in een verhoogd rendement en kwaliteitsverbetering van het graan.

Latitude is een belangrijke aanwinst voor het strategische zaadbehandelingsportfolio van Certis en SPU. Sinds 15 jaar heeft Certis een productenlijn in zaadbehandeling, zowel in granen als in groenten. In recente jaren heeft Mitsui geïnvesteerd in het onderzoekscentrum zaadbehandeling Japan Agro Services in Frankrijk.

Voor meer informatie:
Certis Europe
www.certiseurope.com
Publicatiedatum: